Fırında Kuzu Kol Tarifi
6.488 votes, average: 4,03 out of 56.488 votes, average: 4,03 out of 56.488 votes, average: 4,03 out of 56.488 votes, average: 4,03 out of 56.488 votes, average: 4,03 out of 5
4,03/5Toplam: 6.488 Oy
view 150B+
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Fırında Kuzu Kol Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Fırın yemeklerini bir başka sevenler, koşun! Bu akşam yemeği için fırında kuzu kol pişiriyoruz. Yumuşacık kıvamı, tel tel ayrılırken yükselen dumanları ile fırında kuzu kol, baharatlarla harmanlanıp sizi buram buram kokan bir lezzete çağırıyor. Pişme süresi belki biraz uzun sürse de sonunda lezzetiyle size kendini kolayca affettireceği kesin. Hele ki özel misafirler davetliyse bu tarifin başrolü kolaylıkla kapacağı da garanti! Önce malzemeleri; sonra çatalınızı, bıçağınızı hazır edin de gelin.

Fırında kuzu kol nasıl yapılır, fırında kuzu kol tarifi, fırında kuzu kol hazırlanışı, fırında kuzu kol yapımı ve daha birçok et tarifi MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Servis Önerisi;

Yanına bir miktar patates püresi ya da iç pilav ekleyerek lezzeti tamamlayabilirsiniz.

Fırında Kuzu Kol Yapımı:

1. İlk olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin tabanına kekik ve biberiye yerleştirilir.
2. Ardından kuzunun her iki tarafına da bıçak ile kesiker atılır ve bu kesiklerin içerisine sarımsak parçalarından yerleştirilir.
3. Kaya tuzu ile iki tarafınıda ovduktan sonra deri kısmı üzeride kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir.
4. En son birkaç tereyağ parçaları konulup üzeri folya ile kapatılıp 200 derecelik fırına atılır.
5. 1.5 saat folyo ile pişirdikten sonra folya çıkarılıp üzerinin kızarması için 15 dakika kadar daha pişirilir. Afiyet olsun.

EN ÇOK İZLENENLER