MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Fırında Kuzu Kol Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME100'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Fırın yemeklerini bir başka sevenler, koşun! Bu akşam yemeği için fırında kuzu kol pişiriyoruz. Yumuşacık kıvamı, tel tel ayrılırken yükselen dumanları ile fırında kuzu kol, baharatlarla harmanlanıp sizi buram buram kokan bir lezzete çağırıyor. Pişme süresi belki biraz uzun sürse de sonunda lezzetiyle size kendini kolayca affettireceği kesin. Hele ki özel misafirler davetliyse bu tarifin başrolü kolaylıkla kapacağı da garanti! Önce malzemeleri; sonra çatalınızı, bıçağınızı hazır edin de gelin.

Fırında kuzu kol nasıl yapılır, fırında kuzu kol tarifi, fırında kuzu kol hazırlanışı, fırında kuzu kol yapımı ve daha birçok et tarifi MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Servis Önerisi;

Yanına bir miktar patates püresi ya da iç pilav ekleyerek lezzeti tamamlayabilirsiniz.

Fırında Kuzu Kol Tarifi
MALZEMELER
  • kuzu kol

    1 adet
  • Biberiye

  • Taze Kekik

  • Kaya Tuzu

  • Sarımsak

  • Tereyağı

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin tabanına kekik ve biberiye yerleştirilir.

  • 2. Adım

    Ardından kuzunun her iki tarafına da bıçak ile kesiker atılır ve bu kesiklerin içerisine sarımsak parçalarından yerleştirilir.

  • 3. Adım

    Kaya tuzu ile iki tarafınıda ovduktan sonra deri kısmı üzeride kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir.

  • 4. Adım

    En son birkaç tereyağ parçaları konulup üzeri folya ile kapatılıp 200 derecelik fırına atılır.

  • 5. Adım

    1.5 saat folyo ile pişirdikten sonra folya çıkarılıp üzerinin kızarması için 15 dakika kadar daha pişirilir. Afiyet olsun.