MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tavuklu Tarhana Çorbası
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Tarhana çorbası; ülkemizin birçok yöresinde farklı yapım şekilleriyle kendine yer bulmuş
geleneksel tariflerimizden biridir. İçeriğindeki birbirinden faydalı malzemeleriyle bebekten
yetişkine herkes için çok faydalıdır. Önce tencereden yükselen mis gibi kokusuyla daha
sonra kaşıktaki lezzetiyle etkisi altına alır. Peki, tarhana çorbasını bir de ince ince didilmiş
tavuk parçalarıyla buluşturursanız sizce nasıl olurdu? Bizce hastalığa yakalananların kısa
sürede iyileşebilmesi için ilaçtan bile önce akla gelen harika bir seçenek olurdu!
Siz de bugünkü sofranıza hangi çorbayı ekleyeceğinizi düşünüyorsanız hem leziz bir
başlangıç olacak hem de şifa dağıtacak tavuklu tarhana çorbasını tercih edebilirsiniz.
Tavuklu tarhana çorbası yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda; şimdiden afiyet olsun!
Tavuklu tarhana çorbası ve daha birçok nefis çorba tarifi için MigrosTv’nin diğer videolarını
da incelemeyi unutmayın.

Tavuklu Tarhana Çorbası
MALZEMELER
  • su

    1L
  • tavuk göğsü

    2 adet
  • toz tarhana

    1 su bardağı
  • su

    1 su bardağı
  • zeytinyağı

    5 yemek kaşığı
  • soğan

    1 adet
  • sarımsak

    1 adet
  • domates salçası

    1.5 yemek kaşığı
  • kuru nane

    1 tatlı kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • tuz

    2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir tencerenin içerisine suyu ve tavukları ekleyip iyice kaynatın.

  • 2. Adım

    Ardından suyunu süzün ve tavukları tiftin.

  • 3. Adım

    Tarhanayı su ile karıştırarak en az 30 dakika bekletin.

  • 4. Adım

    Başka bir tencerenin içerisine zeytinyağ ve çok ince doğranmış olan sarımsak ve soğanları ekleyip kavurun ardından salçayı ve diğer malzemeleri ekleyin.

  • 5. Adım

    Son olarak tavuk suyunu da ekleyip kaynatın. Kaynayınca tavuk etlerini de ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alabilirsiniz.