MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Sebzeli Fırın Somon Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Omega3 zengini somon balığının sağlığa faydaları ve lezzeti saymakla bitmez. Enfes lezzetli ve yapımı son derece pratik; fırında sebzeli somon tarifi MigrosTV’de. Bu videomuz da ilginizi çekebilir; Kayısı Marmelatı Tarifi

Püf noktası:
Somonları, oda ısısında çok fazla bekletmeden pişirmeye özen gösterin. Sebzelerin pişme derecesini damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Sebzeli Fırın Somon Tarifi
MALZEMELER
  • somon

    600 gram doğranmış
  • patates

    4 adet küçük boy taze
  • havuç

    3 adet körpe
  • kuşkonmaz

    4 adet
  • biber

    1 adet kırmızı dolmalık
  • dolmalık biber

    1 adet sarı
  • brokoli

    1 kase haşlanmış
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı taze çekilmiş tane
  • Sosu için:
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • soya sosu

    2 yemek kaşığı
  • şeker

    1 yemek kaşığı toz
  • limon suyu

    1/2 adet taze sıkılmış
  • tuz

    1/4 çay kaşığı
  • karabiber

    1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkadığınız sebzelerin fazla suyunu süzdürün.

  • 2. Adım

    Körpe havuç ve patatesleri uzunlamasına iki eşit parçaya bölün.

  • 3. Adım

    Sap ve çekirdek kısımlarını çıkardığınız renkli dolmalık biberleri, uzun ince şeritler halinde kesin.

  • 4. Adım

    Ayıkladığınız kuşkonmazların sert kısımlarını kesin, brokolilerin haşlama suyunu süzdürün.

  • 5. Adım

    İşlemden geçirdiğiniz tüm sebzeleri sırasıyla fırın kabına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

  • 6. Adım

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 25 dakika kadar pişirin.

  • 7. Adım

    Somonun sosu için; zeytinyağı, soya sosu, toz şeker, taze sıkılmış limon suyu, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırın.

  • 8. Adım

    Fırından çıkardığınız sebzelerin üzerine doğranmış somonları ekleyip hazırladığınız sosu gezdirin.

  • 9. Adım

    15 dakika daha pişirdiğiniz sebzeli somonu bekletmeden sıcak olarak servis edin.