Halil Şef ile Balkabaklı Tart Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Balkabaklı Tart Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Halil Şef mevsimsel taze balkabaklarını kullanarak lezzetli tart tarifini püf noktalarına da değinerek sizler için hazırladı!

Balkabaklı Tart Yapımı:

1. İlk olarak balkabaklı püre için bir tencerenin içerisine balkabaklarını, suyu ve şekeri ekleyip yumuşayana kadar kaynatın.
2. Ardından süzüp bir ezici yardımı ile ezin ve içerisine diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın ve bir kenarda bekletin.
3. Hamuru için bir kabın içerisine unu ve tereyağını ekleyip elinizle hafifçe ovuşturun.
4. Ardından içerisine yumurtayı ve diğer malzemeleri de ekleyip hafif yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
5. Ardından hazırladığınız hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15 dk dinlendirin.
6. Dinlendirdiğiniz hamuru iki yağlı kağıt arasına ekleyip kullanacağınız kalıbın büyüklüğünde açın ve kabarmaması için üzerini çatal ile delikler açıp buzdolabında 20-25 dk bekletin.
7. Ardından hazırladığınız balkabaklı kremayı hamurun üzerine dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dk üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
8. Piştikten sonra soğumaya alıp soğuduktan sonra üzerini kremleri ve ceviz kırıkları ile süsleyip servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER