Hamsili Dolma Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,07/5 Toplam: 6.997 Oy
view 47.905
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Hamsili Dolma Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Omega 3 asitleri bakımından oldukça zengin olan hamsi, kalp ve damar hastalıklarına karşı bedenimizi korur. Yıl boyunca düzenli tüketilmesi tavsiye edilen hamsi ile pek çok farklı lezzet sofralarımızı süsler. En sevilenlerden biri hamsi dolma. Karadeniz yemekleri denince akla ilk gelenlerden biri olan hamsi dolma tarifimiz ile sofralarda lezzet rüzgarı esiyor. Detaylar MigrosTV’de!

Balığın yanına nefis salata tariflerimiz var; roka salatası, havuçlu turplu salata ve maydanozlu kırmızı lahana salatası.

Hamsili Dolma Yapımı:

1. Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp, küp küp doğrayın.
2. Tavada soğanı soteleyin, sarımsağı ekleyin.
3. Ardından rezeneyi ekleyin ve soteledikten sonra ocaktan alıp soğutun.
4. Domatesi , fesleğeni, maydanoz, biberi ekleyip karıştırın.
5. Hamsileri limon suyu, rendesi, tuz ve karabiberle karıştır.
6. Bu karşımı hamsilerin içini açıp doldurun.
7. Fırın yağlı kağıtla diz ve 200 derecede 8-10 dakika pişirin. Dereotu ile servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER