MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kırmızı Lahana Turşusu
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Biliyorsunuz bulduğu her meyveden, her sebzeden turşu kurabilen bir milletiz. İyi de yapıyoruz elbette; çünkü ev yapımı nefis turşular probiyotik ailesinden sayıldığı için sağlığımıza oldukça önemli faydalar sunuyor. Hem faydalı hem de lezzetli olduklarından turşuları tüm yemeklerin yanına eklemekten hoşlanıyor, keyifle tüketiyoruz. Ancak turşu dünyasının bir çeşidi var ki hepsi bir yana o diğer yana geçiyor şöyle. Çıtır çıtır lahana turşusundan bahsediyoruz elbette. Bayıldığımız, karışık turşulardan ayıklayıp da yediğimiz beyaz lahana turşusuna bu videomuzda dişli bir rakip daha sunuyoruz. Daha çok salata olarak gördüğümüz kırmızı lahanayı bu kez özenle dilimleyip kaya tuzu ile buluşturuyoruz. Daha sonra kavanozlara hapsedip sirke ve sarımsak yardımıyla çok daha lezzetli olması için bekletiyoruz. Sonrasında sofranızı renk, damaklarınızı lezzet ile buluşturmak için geliyorlar. Ağızlar yeterince sulandıysa kırmızı lahana turşusu yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Kırmızı lahana turşusu yapımı, kırmızı lahana turşusu tarifi, ev yapımı kırmızı lahana turşusu, kırmızı lahana turşusu yapılışı, kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır, kırmızı lahana turşusu nasıl hazırlanır, kırmızı lahana turşusu hazırlanışı ve daha birçok farklı turşu çeşidinin tarifi için bizi takip etmeye devam edin.

Kırmızı Lahana Turşusu
MALZEMELER
  • kaya tuzu

    1 tatlı kaşığı
  • su

    1, 5 su bardağı kadar
  • elma sirkesi

    3/4 su bardağı
  • sarımsak

    2 diş sarımsak
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Lahanaları yıkayıp ince ince kıyın.

  • 2. Adım

    Ardından tuz ile 5 dk kadar iyice ovalayın.

  • 3. Adım

    Cam kavanozun içerisine doldurup sarımsakları 3-4 parçaya bölüp atın ve ardından su ve sirkeyi de ekleyip ağzını kapatın.

  • 4. Adım

    Çalkalayıp 4 gün boyunca güneş ışığından uzak hafif serin bir yerde muhafaza edin.

  • 5. Adım

    4 gün sonunda açıp kullanabilirsiniz.

  • 6. Adım

    Açtıktan sonra buzdolabında saklayın.