İmam Bayıldı Tarifi
6.755 votes, average: 4,51 out of 56.755 votes, average: 4,51 out of 56.755 votes, average: 4,51 out of 56.755 votes, average: 4,51 out of 56.755 votes, average: 4,51 out of 5
4,51/5Toplam: 6.755 Oy
view 74.264
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

İmambayıldı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Patlıcanın her halini severim ama imam bayıldının yeri daima ayrıdır, diyorsanız sıradaki tarifimizle beklentinizi karşılamaya talibiz!

Bu tarifte mevsimin en taze, en leziz patlıcanları; lezzet âşıklarının bayılması için âmâde! Eğer siz de hazırsanız detaylara geçelim.

Öncelikle Migros reyonlarından kıpkırmızı domatesleri, çıtır çıtır çarliston biberleri buluyorsunuz. Sonrasında soğan ve sarımsaklarla birlikte güzelce kavurup aromalarının birbirine iyice karışmalarını sağlayıyorsunuz. Son olarak hazırladığınız içi, patlıcanlarla buluşturup lezzete kavuşmak için fırına yolluyorsunuz. Daha da sonrasında mükemmel sonuçlara gelecek güzel yorumların keyfini çıkarıyorsunuz.

İmambayıldı Yapımı:

1. İlk olarak patlıcanları alacalı şekilde soyup başlarını alın. Bir tencereye sıvı yağı ekleyip kızdırın. Patlıcanları ekleyip arkalı önlü kızartıp fazla yağını alması İçin peçete serili bir tabağa alıp soğumaya bırakın.
2. İç harcını hazırlamak İçin bir tencerenin içerisine zeytinyağını ekleyin ardından inçe ince doğranmış olan soğan sarımsak ve biberleri ekleyip kavurun.
3. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve iç harca ekleyin biraz kaçırdıktan sonra baharatlarını da ilave edip pişene kadar ara sıra karıştırın. Patlıcanları bir fırın kabına yerleştirin ortalarını açıp hazırladığınız iç harçtan tepeleme doldurun.
4. Domatesten inçe ince yarım ay şeklinde dilimler kesip hazırladığınız imam bayıldıların üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dk kadar pişirip servis edin.
.
. ervis önerisi
1. steğe göre soğanlı harca 1 yemek kaşığı kadar domates salçası ekleyip kavurarak yapabilirsiniz

EN ÇOK İZLENENLER