MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Yaz Güveci Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Yazın güzelliklerini sayın, desek birçoğunuz deniz-kum-güneş üçlemesini söyler; diğer tüm güzeliklerin belki farkında bile değildir. Bu yüzden unutulan güzellikler arasındaki nefis sebzeleri de biz hatırlatalım istedik. Öyle ya, yaz lezzetlerini kışın da tüketebilmek için paketleyip donduran büyüklerimiz haksız olamaz değil mi?

Biz de tıpkı büyüklerimiz gibi yazın getirdiklerinden sonuna kadar faydalanmaya devam ediyor ve mevsimin en şahane, vitamin dolu sebzelerini bu tarif içinde buluşturuyoruz.

Yaz akşamlarının hafif seçeneklerle dolu sofralarına son derece yakışacak, renkli mi renkli, vitaminli mi vitaminli, leziz mi leziz yaz güvecine bayılacaksınız. Birbirinden farklı; ama birbirine çok uyumlu nefis sebzeler güvece doluşuyor, kaynamaya başladıkça aromatik lezzetlerini birbirine karıştırıyor ve sonunda eşsiz bir lezzet şöleni oluşuyor! Çocuklar için de oldukça besleyici olan lezzet ve sağlık dolu yaz güvecini hemen bu akşam deneyin deriz. İşte yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet, bolca vitamin olsun!

Yaz güveci tarifi, nefis yaz güveci, ev yapımı yaz güveci, yaz güveci yapılışı, yaz güveci yapımı, yaz güveci hazırlanışı, yaz güveci nasıl hazırlanır, yaz güveci nasıl yapılır, yaz güveci malzemeleri ve daha birçok hafif seçenek MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

Yaz Güveci Tarifi
MALZEMELER
  • dana kuşbaşı eti

    500 gram
  • patlıcan

    1 adet
  • kabak

    1 adet
  • sarımsak

    3 diş
  • kırmızı kapya biber

    1 adet
  • kırmızı soğan

    1 adet
  • arpacık soğan

    3-4 adet
  • kiraz domates

    6-7 adet
  • domates

    2 adet
  • taze fasulye

    100 gram
  • zeytinyağı

    1/2 su bardağı
  • defne yaprağı

    4 adet
  • kekik

    1 tatlı kaşığı
  • tuz

    2 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • kaşar peyniri

    1 çay bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Etleri yayvan bir tavada kavurun tuz ve karabiberin bir kısmını ilave edin ve bir kenara alın.

  • 2. Adım

    Sebzeleri birbirlerine yakın büyüklükte doğrayın.

  • 3. Adım

    İri domatesin kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde doğrayıp hazırlayın.

  • 4. Adım

    Kırmızı soğanın kabuklarını soyup iri halkalar halinde doğrayın.

  • 5. Adım

    Genişçe bir kap alıp halka soğanlar hariç tüm malzemeleri baharatlarla harmanlayın.

  • 6. Adım

    Güveçin altına halka soğanları dizin. Üzerine etleri yerleştirin.

  • 7. Adım

    Karıştırdığınız sebzeleri etlerin üzerine dökün ve üzerini kaşığın tersi ile hafifçe düzleyin.

  • 8. Adım

    Defne yapraklarını en üst kısmına yerleştirin. Etlerin tabanında kalan yağ+et suyu karışımı üzerinde gezdirin.

  • 9. Adım

    190 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. En son üzerine rende kaşarı döküp 10 dakika kadar daha fırında tutun. Afiyetler olsun.