MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ispanaklı Fava Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Mutfakta harikalar yaratacağınız lezzetlerimiz ile karşınızdayız. Fava pek çok sofranın vazgeçilmezi, lezzetli ve değerlisi. Peki favayı ıspanak ile yapmayı denediniz mi? Ispanaklı fava tarifimiz MigrosTV’de. Baklanın lezzetine bir de ıspanağın sağlık dolu tadını ekledik. Ispanaklı fava tarifi sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Lezzetli ve pratik tarifler, kısa zamanda sağlıklı menüler yaratacağınız öneriler, tüm püf noktaları ile MigrosTV’de.

Servis önerisi:

Oda sıcaklığı ya da buzdolabında beklettiğiniz ıspanaklı favayı arzuya göre dilimleyerek de servis edebilirsiniz.

Servis esnasında küçük küpler halinde doğranmış kırmızı soğana yer verebilirsiniz.

Ispanaklı Fava Tarifi
MALZEMELER
  • bakla

    1 su bardağı kuru
  • zeytinyağı

    1 çay bardağı sızma
  • ıspanak

    1 kase doğranmış
  • soğan

    1 adet orta boy kuru
  • sarımsak

    1 diş
  • havuç

    2 adet küçük boy
  • su

    3 su bardağı
  • dereotu

    1/4 demet
  • limon suyu

    1 adet taze sıkılmış
  • şeker

    1 tatlı kaşığı toz
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Küçük küpler halinde doğradığınız kuru soğanı az miktarda zeytinyağında soteleyin.

  • 2. Adım

    Rendelenmiş sarımsak ve doğranmış ıspanakları ekleyip kavurma işlemini sürdürün. Tuz ve karabiberle çeşnilendirip ocaktan alın.

  • 3. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz iç baklaları düdüklü tencereye alın.

  • 4. Adım

    Doğranmış havuç dilimleri, toz şeker, tuz ve sıcak su ilavesiyle pişmeye bırakın.

  • 5. Adım

    Kıvam alan iç baklalara sotelenmiş ıspanağı ekleyip limon suyu ve dereotu ilavesiyle blenderda çektirin.

  • 6. Adım

    Geniş bir servis tabağına aldığınız ıspanaklı favayı, arzuya göre kavrulmuş dolmalık fıstık ve grissini eşliğinde servis edin.