MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Karpatka Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Şu hayatta en sevdiği şeylerden biri, farklı tatlı tarifleri hazırlayıp onları tatmak
ve tattırmak olanlardan mısınız? Cevabınız "evet" ise hemen karpatka ile
tanışmaya buyurun!
Karpatka, geleneksel bir Polonya tatlısıdır. Yumuşacık, bol kreması; çıtır
hamuru, isteğe göre farklı meyve parçalarıyla hazırlanır. Doğum günü gibi özel
günlere de sıradan bir günü özelleştirmeye de fazlasıyla yeter. Çay saatlerine,
kahve molalarına ustalıkla eşlik eder. Hafif çıtır ve yumuşacık dokunun
ağzınızda yayılması mutluluk sebebiyse karpatka tam size göre demektir!
Siz de kendi ellerinizle hazırladığınız bir lezzetle âdeta dünyayı gezmiş gibi
hissetmeye hazırsanız bu özel, Polonya tarifinin tüm detayları videomuzda sizi
bekliyor. Şimdiden afiyet olsun!
Karpatka tarifi ve daha birçok dünya mutfağı lezzeti için diğer videolarımızı da
incelemeyi ve MigrosTV Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Karpatka Tarifi
MALZEMELER
  • Kreması için;
  • süt

    2 su bardağı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • un

    2 yemek kaşığı
  • nişasta

    2 yemek kaşığı
  • yumurta sarısı

    1 adet
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • vanilya

    1 paket
  • Hamuru için;
  • tereyağı ya da margarin

    1/2 paket
  • ılık su

    1 su bardağı
  • un

    1,5 su bardağı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • vanilya

    1 paket
  • yumurta

    4 adet
  • Üzeri için;
  • pudra şekeri

    Dilediğiniz kadar
  • meyve

    Dilediğiniz kadar
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak kremasını hazırlayın. Kreması için bir tencerenin içerisine tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.

  • 2. Adım

    Kıvam alınca içerisine vanilya ve tereyağını da ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • 3. Adım

    Başka bir tencerenin içerisine suyu ve tereyağını ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırın.

  • 4. Adım

    Ardından içerisine unu da ekleyip iyice topak olmayacak şekilde homojenize bir hamur kıvamına gelene dek karıştırın.

  • 5. Adım

    Hazırladığınız hamuru soğutup bir mikser yardımı ile yumurtaları tek tek çırparak ekleyin ardında kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip hamuru iki parçaya bölün ve yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba hamurun yarısını döküp 170 derecelik fırında 30-35 dk kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Diğer hamuru da aynı şekilde pişirip hamurlar soğuyunca bir hamurun üzerine kremayı ve diğer kalan hamuru da ekleyip buzdolabında 2 saat dinlendirin.

  • 7. Adım

    Ardından üzerine pudra şekeri ekleyerek servis edebilirsiniz.