MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME35'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Aile bütçesine iyi gelecek fiyatlarla hazırladığımız nefis ve pratik tarifler için bizi takip etmeye devam edin. Bu tarifimiz de ilginizi çekecek; lor peynirli cevizli erişte.

Püf noktası:

Kabakların çok ince ve uzun olmamasına, iç kısımlarını dikkatli bir şekilde ayıklamaya özen gösterin. Arzuya göre iç kısımlarını çok az miktarda tuz ilavesiyle tuzlayın.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre kıymalı harç içerisine kattığınız salça miktarını arttırabilir, salçalı su ilavesiyle pişirebilirsiniz.

Dolmaların üzerine az miktarda tereyağı ekleyebilirsiniz.

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi
MALZEMELER
  • kabak

    4 adet orta boy
  • kıyma

    100 gram yemeklik
  • pirinç

    200 gram dolmalık
  • soğan

    1 adet küçük boy
  • zeytinyağı

    1 yemek kaşığı
  • domates salçası

    1/2 tatlı kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • nane

    1 tatlı kaşığı
  • su

    Üzeri için; 3 su bardağı sıcak
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla sularını kuruladığınız kabakların uç kısımlarını alıp kabuklarını soyun.

  • 2. Adım

    Ortadan ikiye kestiğiniz kabakların orta kısımlarını bir kabak oyacağı yardımıyla dikkatlice çıkartın.

  • 3. Adım

    İç harcı için; bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz dolmalık pirinçleri karıştırma kabına alın. Yemeklik kıyma, doğranmış kuru soğan, zeytinyağı, domates salçası, tuz, karabiber ve nane ilavesiyle karıştırın.

  • 4. Adım

    İç kısımlarını aldığınız kabakları, hazırladığınız kıymalı harçla doldurun. Kabak dolmalarını orta boy bir tencereye dikkatlice yerleştirin.

  • 5. Adım

    Dolmaların üzerine gelmeyecek şekilde tuz, sıcak su ve zeytinyağını ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Arzuya göre yoğurt ve ince kıyılmış dereotu ilavesiyle ılık olarak servis edin.