MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
10 TL Altı Tarifler: Kıymalı Kabak Dolması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME35'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

10 TL altı tarifler serimiz kıymalı kabak dolması ile devam ediyor. Aile bütçesine iyi gelecek fiyatlarla hazırladığımız nefis ve pratik tarifler için bizi takip etmeye devam edin. Bu tarifimiz de ilginizi çekecek; lor peynirli cevizli erişte.

Püf noktası:

Kabakların çok ince ve uzun olmamasına, iç kısımlarını dikkatli bir şekilde ayıklamaya özen gösterin. Arzuya göre iç kısımlarını çok az miktarda tuz ilavesiyle tuzlayın.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre kıymalı harç içerisine kattığınız salça miktarını arttırabilir, salçalı su ilavesiyle pişirebilirsiniz.

Dolmaların üzerine az miktarda tereyağı ekleyebilirsiniz.

10 TL Altı Tarifler: Kıymalı Kabak Dolması Tarifi
MALZEMELER
  • kabak

    4 adet orta boy
  • kıyma

    100 gram yemeklik
  • pirinç

    200 gram dolmalık
  • soğan

    1 adet küçük boy
  • zeytinyağı

    1 yemek kaşığı
  • domates salçası

    1/2 tatlı kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • nane

    1 tatlı kaşığı
  • su

    Üzeri için; 3 su bardağı sıcak
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla sularını kuruladığınız kabakların uç kısımlarını alıp kabuklarını soyun.

  • 2. Adım

    Ortadan ikiye kestiğiniz kabakların orta kısımlarını bir kabak oyacağı yardımıyla dikkatlice çıkartın.

  • 3. Adım

    İç harcı için; bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz dolmalık pirinçleri karıştırma kabına alın. Yemeklik kıyma, doğranmış kuru soğan, zeytinyağı, domates salçası, tuz, karabiber ve nane ilavesiyle karıştırın.

  • 4. Adım

    İç kısımlarını aldığınız kabakları, hazırladığınız kıymalı harçla doldurun. Kabak dolmalarını orta boy bir tencereye dikkatlice yerleştirin.

  • 5. Adım

    Dolmaların üzerine gelmeyecek şekilde tuz, sıcak su ve zeytinyağını ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Arzuya göre yoğurt ve ince kıyılmış dereotu ilavesiyle ılık olarak servis edin.