Kaymaçina Tatlısı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 1.593
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kaymaçina Tatlısı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kaymaçina; İtalya’nın Cappuccino nidalarını anımsatıyor olabilir; hatta daha da abartırsak kaygana yemeğine, kayinço ve kaynana kelimelerine bile göz kırpabilir! Şaka şaka, aman korkmayın; çünkü hiç ilgisi yok o, sadece leziz bir tatlı!

Üsküp, Rumeli, Makedon, Balkan ya da Arnavut tatlısı olarak da bilinen kaymaçina; ana malzemeler olarak süt, şeker ve yumurta üçlemesinden hazırlanıp tadanların damağında harika bir lezzet bırakmayı başarıyor.

Malzemeleri sayesinde protein açısından oldukça zengin olan kaymaçina; neredeyse yumurta tatlısı gibi olsa da pişme sürecinde yumurta kokusu yok oluyor ve yumurta sevmeyenlerin bile gönlünü çalabiliyor. Ha yine de ben duyarım o kokuyu, diyorsanız üzerini portakal sosu ile süsleyebilir lezzeti daha da özel ve güzel bir hale getirebilirsiniz.

Tavukgöğsü ve fırın sütlaça benzeyen görünümü ile gözlerinize yabancılık çektirmeyen kaymaçino tatlısını damaklarınızla da tanıştırıp hızla kaynaşın deriz. Tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Kaymaçina nedir, kaymaçina tatlısı tarifi, kaymaçina tatlısı yapılışı, evde kaymaçina tatlısı nasıl yaparım, kaymaçina tatlısı hazırlanışı ve daha birçok yöresel tatlı tarifi MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

Kaymaçina Tatlısı Yapımı:

1. Derin bir karıştırma kabı içerisine sütü alıp şeker ilave edin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
2. Ardından vanilin ve yumurta ilave edip karışım homojen hale gelene kadar karıştırmaya devam edin.
3. Karışım hazır olduktan sonra fırına dayanıklı kapların içerisine boşaltıp borcam içerisine yerleştirin.
4. Fırına atmadan önce borcamın içine kapların yarısına gelecek kadar su doldurun ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER