MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kaymaklı İncir Tatlısı
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Tadı meyvesinde; kaymaklı incir tatlısı MigrosTV’de.

Püf noktası:

İncirleri kısık ateşte pişirip dinlendirdikten sonra servis etmeye özen gösterin.

Kaymaklı İncir Tatlısı
MALZEMELER
  • kuru incir

    400 gram
  • esmer şeker

    3 yemek kaşığı
  • ceviz içi

    1/2 su bardağı
  • limon suyu

    1 tatlı kaşığı taze sıkılmış
  • su

    1 su bardağı sıcak
  • tarçın

    1 adet çubuk
  • kaymak

    4 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir kaseye aldığınız incirlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 30 dakika kadar bekletin.

  • 2. Adım

    Esmer şeker ve elinizle kırdığınız ceviz içini karıştırın.

  • 3. Adım

    Sıcak suda yumuşayan incirlerin sap kısımlarını kesin.

  • 4. Adım

    Orta kısımlarını parmaklarınızla açtığınız incirleri cevizli karışımla doldurun.

  • 5. Adım

    Geniş bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz incir tatlılarını; sıcak su, limon suyu ve çubuk tarçın ilavesiyle 15 dakika kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Ocaktan alıp ılık bir kıvam alana kadar beklettiğiniz incirleri, kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle servis edin.