Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,50/5 Toplam: 2 Oy
view 4.256
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Kıymalı Tarhana Çorbası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Anadolu’nun geleneksel lezzeti; sofraların mis kokulu çorbası kıymalı tarhana, nefis tarifiyle MigrosTV’de.

Püf noktası:

Sakızlı tarhananın kıvamını pişirme işlemi öncesinde sıcak su ilavesiyle açın.

Servis önerisi:

Arzuya göre toz kırmızı biberli tereyağı eşliğinde servis edebilirsiniz.

Kıymalı Tarhana Çorbası Yapımı:

1. Derin bir kaseye aldığınız sakızlı tarhanayı 1 su bardağı kadar sıcak su ilavesiyle ıslatın.
2. Kıvamının açılması için ara ara karıştırdığınız sakızlı tarhanayı bir kenarda bekletin.
3. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
4. Tereyağını derin bir tencerede kızdırın. Az yağlı kıymayı ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun.
5. Doğranmış kuru soğanları ekleyip kavurma işlemini sürdürün. Domates salçası, toz kırmızı biber ve tuz ilavesiyle tatlandırın.
6. Kalan sıcak suyu ilave edin. Önceden ıslattığınız tarhanayı ekleyip aralarda karıştırarak 10-15 dakika kadar pişin. Sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER