Köfteli Hünkar Beğendi Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,33/5 Toplam: 3 Oy
view 18.970
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Köfteli Hünkar Beğendi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sofralarınızı unutulmaz lezzetlerle donatın!  Saray mutfaklarının muhteşem lezzetlerini siz de uzman tazeliğinde evinize taşıyabilirsiniz. Köfteli hünkar beğendi tarifi ve daha fazla lezzetli et yemekleri için bizi takip etmeye devam edin. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf Noktası;

Izgara ya da ocak üzerinde özel köz aparatında pişirdiğiniz patlıcanları, kısa süre karton ya da naylon bir poşette bekletin. Terleyen kabuklarını kolaylıkla soyun. Beğendi yapımında soğuk süt kullanın sütü kavrulan un karışımına azar azar ekleyin.

 

Köfteli Hünkar Beğendi Yapımı:

1. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın.
2. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın.
3. Yıkayıp üzerlerini kuruladığınız patlıcanları aralarda ters yüz edip ızgarada pişirin.
4. Zeytinyağını tencerede kızdırın.
5. Kuru soğan, sarımsak ve kuşbaşı doğranmış kuzu etini yüksek ateşte kavurun.
6. Kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğradığınız domatesleri ilave edin.
7. 4-5 dakika pişirdikten sonra domates ve biber salçası karışımını katın. Sıcak su eklediğiniz eti, ara ara karıştırarak kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Pişirme işleminin sonuna doğru tuz ekleyin.
.
1. eğendisi için; 1. ızgarada pişirdiğiniz patlıcanların kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun, küçük parçalar halinde kesin.
2. Küçük bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve eriyen tereyağında kavurun.
3. Keskin bir bıçakla kıydığınız ya da zırhtan geçirdiğiniz közlenmiş patlıcanları ve soğuk sütü ilave edin.
4. Beğendi karışımı kısık ateşte kaynamaya başladığında rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyin.
5. Pişirme işlemi tamamlanan patlıcan beğendiyi, servis tabaklarına paylaştırın.
6. Üzerine salçalı ve etli karışımı alıp sıcak olarak servis edin

EN ÇOK İZLENENLER