MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Lahana Dolması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Hafif bir akşam sofrası ya da bol sohbetli bir çay sofrası mı hazırlamak istiyoruz? O halde başrol, dolmaların olacak demektir. Biber dolması mı, patlıcan, kabak hatta soğan dolması mı? Yoksa yaprak sarma mı yapsak? Hemen her sebzenin içerisine malzemeleri doldur oh mis gibi bambaşka bir yemek hazırlamış ol, değil mi?

Peki ya daha farklı bir seçenek olsa ne dersiniz? Hadi bu kez de lahana dolması yapalım!

Lezzeti biraz ellerinize, biraz lahana yapraklarına biraz da malzemenin hazırlanışına bağlı olan tarife bir de biz video gücümüzü ekliyoruz. Sonuçların mükemmel olacağından eminiz. Şimdiden başarılar ve bol afiyetler!

Lahana dolması nasıl yapılır, lahana dolması kolay yapımı, lahana dolması tarifi, nefis lahana dolması hazırlanışı ve daha birçok pratik lezzet için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Servis Önerisi;

  • Tercihe göre soğuk ya da sıcak yenebilir. Yanına bir miktar yoğurt ekleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası;

  • Dolmaların açılmaması için üzerine ters bir şekilde tabak koyabilirsiniz.
  • Lahana yapraklarını fazla haşlamamaya dikkat edin. Aksi halde sararken zorlanabilirsiniz.
Lahana Dolması Tarifi
MALZEMELER
  • Beyaz lahana

  • kıyma

    300 gr.
  • pirinç

    1 sb.
  • bulgur

    Yarım sb.
  • soğan

    1
  • sarımsak

    4 diş
  • domates salçası

    1 tk.
  • biber salçası

    1 tk.
  • tuz

    1 tk.
  • pulbiber

    1 çk.
  • karabiber

    1 çk.
  • zeytinyağ

    2 yk.
  • su

    Yarım sb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tencerede kaynattığınız suya yarım yemek kaşığı tuz ekleyerek lahana yapraklarını suya bastırın ve lahanalar yumuşayıncaya kadar haşlayın.

  • 2. Adım

    Yumuşayan lahanaları soğuk su dolu bir kabın içerisine aktaralım. Fazla suyunu süzebilmesi için süzgeçle alın.

  • 3. Adım

    İç harcı için; yemeklik doğradığınız soğanları, önceden yıkanmış pirinçleri, salçayı, bulguru, sıvı yağ, içme suyunu ve baharatları uygun bir kapta karıştırın.

  • 4. Adım

    Lahana Yapraklarını bir kap içerisine yerleştirip, içine kıymalı harcı koyup kapatın ve bu şekilde işleme devam ederek tencereye dizin.

  • 5. Adım

    Lahanaların üzerine salçalı su ilave edip sarımsakları yerleştirin ve üzerini biraz geçecek kadar su ilave edip orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak servis edin.