Lahana Dolması Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,75/5 Toplam: 4 Oy
view 10.431
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Lahana Dolması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Hafif bir akşam sofrası ya da bol sohbetli bir çay sofrası mı hazırlamak istiyoruz? O halde başrol, dolmaların olacak demektir. Biber dolması mı, patlıcan, kabak hatta soğan dolması mı? Yoksa yaprak sarma mı yapsak? Hemen her sebzenin içerisine malzemeleri doldur oh mis gibi bambaşka bir yemek hazırlamış ol, değil mi?

Peki ya daha farklı bir seçenek olsa ne dersiniz? Hadi bu kez de lahana dolması yapalım!

Lezzeti biraz ellerinize, biraz lahana yapraklarına biraz da malzemenin hazırlanışına bağlı olan tarife bir de biz video gücümüzü ekliyoruz. Sonuçların mükemmel olacağından eminiz. Şimdiden başarılar ve bol afiyetler!

Lahana dolması nasıl yapılır, lahana dolması kolay yapımı, lahana dolması tarifi, nefis lahana dolması hazırlanışı ve daha birçok pratik lezzet için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Servis Önerisi;

  • Tercihe göre soğuk ya da sıcak yenebilir. Yanına bir miktar yoğurt ekleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası;

  • Dolmaların açılmaması için üzerine ters bir şekilde tabak koyabilirsiniz.
  • Lahana yapraklarını fazla haşlamamaya dikkat edin. Aksi halde sararken zorlanabilirsiniz.

Lahana Dolması Yapımı:

1. Tencerede kaynattığınız suya yarım yemek kaşığı tuz ekleyerek lahana yapraklarını suya bastırın ve lahanalar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2. Yumuşayan lahanaları soğuk su dolu bir kabın içerisine aktaralım. Fazla suyunu süzebilmesi için süzgeçle alın.
3. İç harcı için; yemeklik doğradığınız soğanları, önceden yıkanmış pirinçleri, salçayı, bulguru, sıvı yağ, içme suyunu ve baharatları uygun bir kapta karıştırın.
4. Lahana Yapraklarını bir kap içerisine yerleştirip, içine kıymalı harcı koyup kapatın ve bu şekilde işleme devam ederek tencereye dizin.
5. Lahanaların üzerine salçalı su ilave edip sarımsakları yerleştirin ve üzerini biraz geçecek kadar su ilave edip orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER