Limonlu Cheesecake
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 5.507
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Mis kokulu bir tarifle tatlıya doymaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise karşınızda limonlu cheesecake!
Peynirli tatlılar içerisinde en sevdiğimiz, en harika seçeneklerden biri olan cheesecake’i evinizde hazırlayarak dışarıda bolca para verip yeme işine son veriyoruz desek? Bu fikre en az cheecake’e olduğu kadar bayılacağınızdan eminiz! Cheesecake’in yapımı zor olduğu düşünülse de aslında hiç öyle değil, üstelik sonunda “kendim yaptım” demenin hazzı da bambaşka! Hele ki hafif ekşi lezzetlere bayılıyor ya da bayılan birilerini de tanıyorsanız gelin peşimizden ve lezzete doymaya hazır olun!
Sıradaki videomuzda bal kabaklısından vişnelisine, kayısılısından frambuazlısına kadar neredeyse her meyve ile mükemmel olabilen bir tatlıyı biz bu kez mis kokulu limonlardan hazırlıyoruz. Sapsarı rengi ve cezbeden kokusu ile çaya da kahveye de meyve suyuna da çok yakışabilen bu tatlıya tüm ev halkı ve misafirler bayılacak!
Herkesi yaptığınız cheesecake’e ayrı, kendinize ayrı hayran bırakmak için daha fazla geç kalmayın deriz! Tarif hakkında tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Limonlu cheesecake yapımı, limonlu cheesecake tarifi, limonlu cheesecake yapılışı, limonlu cheesecake nasıl yapılır, limonlu cheesecake malzemeleri, limonlu cheesecake nasıl hazırlanır, limonlu cheesecake hazırlanışı, limonlu cheesecake, nefis limonlu cheesecake ve daha birçok leziz tatlı tarifi için bizi takip etmeye devam edin!

YAPILIŞI:

1. Burçakları robottan geçirip toz haline getirin. Ardından tereyağını eritip burçaklar ile karıştırın kelepçeli fırın kabının tabanına bu harcı eşit şekilde bastırarak yerleştirin ardından dolaba atıp donmasını bekleyin.
2. Başka bir kabın içerisinde yumurta hariç geri kalan tüm malzemeleri iyice karıştırın en son yumurtayı ilave edip yavaşça karıştırın ve hazırladığınız burçaklı karışımın kabını folyo ile kaplayıp fırın tepsisine koyun ardından burçakla harcın üzerine hazırladığınız peynirli harcı dökün ve tepsiye yaklaşık 2 parmak olacak kadar su ekleyin ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hiç kapağını açmadan 1 saat kadar pişirin.
3. Piştikten sonra 15-20 dakika durumun içerisinde bekletip soğuması için dışarıya alın.
4. Üzerindeki sosu için, limon suyunu ve tüm malzemeleri tavaya alın kıvam alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra Cheesecake in üzerine döküp servis edebilirsiniz.
5. Püf noktası: Kekin ilk soğumasını mutlaka fırının içerisinde yapın ki çatlamasın. Dolapta en az 2-3 saat beklettikten sonra servis edin ki dinlendikçe tadını daha iyi verebilsin.

EN ÇOK İZLENENLER