Malaga Tatlısı
2 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 5
3,00/5Toplam: 2 Oy
view 8.296
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bu zamana kadar ünlü pastanelerin vitrinini süslemiş şimdi de sizin mutfağınızı süslemeye niyetli, nefis bir tatlı ile tanışmaya ne dersiniz?
Hazırlanışı biraz zahmetli gibi görünse de içindeki bol bol çikolatası sayesinde size kendini hemen affettirecek malaga tatlısı, her damağı mutlu etmeye kararlı!
Özel misafirlere, mutlu etmek istediğiniz çocuklara, bol çikolatalı tatlılara bayılan sevgiliye, tatlı tariflerinde en sihirli malzemenin muz olduğuna inananlara şahane gelecek malaga tatlısının tarifi parmaklarınızın ucunda sizi bekliyor!
Hikâyemiz şöyle; Un, yumurta, toz şeker gibi temel malzemeleri iyice çırpıyor daha sonra fındık parçaları ile şenlendirdiğimiz kek hamurunu bir süre fırında pişmeye bırakıyoruz. Eh bu sırada boş durmadan diğer hazırlıkları da tamamlıyoruz. Son olarak dışını özenle süsleyerek hem gözlere hem de damaklara şenlik bir tatlı yaratıyoruz. Yanına da bir güzel limonata ya da sıcacık bir çayın çok yakışacağını düşündüğümüz malaga tatlısı hakkında geri kalan tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak keki yapalım bunun için bir kabın içerisine çikolatayı alıp benmari usulü ile eritin.
2. Ardındnan başka bir kapta yumurta ve şekeri alıp iyice çırpın.
3. Ardından tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
4. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.
5. Kreması için tüm malzemeleri bir tencerenin içerisinde karıştırın, yoğunlaşıp kıvam alan kremaya tereyağını ilave edip karıştırın.
6. Ocaktan alın. Keki fırından çıkarılıp soğumaya bırakın kek soğuduktan sonra muz ebadında eşit kek parçaları kesin soğusun kremayı sıkma torbasına alın, kekin üst tarafına kremayı sıkın ve muzu ekleyin tüm kek parçaları bitene kadar bu işlemi uygulayın.
7. Sosu için olan çikolataları benmarı usulü eritin içerisine kırık fındığı ilave edip karıştırın, hazırlamış olduğunuz muzlu keklerin üzerine dökün buzdolabına koyup hafif dondurun.
8. Ardından kekin alt kısımlarını fındığa batırıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis edin.
9. Servis ederken üzerine benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata gezdirerek servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER