Muhallebili Güllaç Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,68/5 Toplam: 5.271 Oy
view 66.769
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Muhallebili Güllaç Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Osmanlı’dan günümüze eşsiz tatlar MigrosTV’de! Tarihin lezzet dolu sayfalarında, hiç duymadığınız ve belki de deneyimlemediğiniz farklı lezzetler hazırlamaya devam ediyoruz. Sıradaki tarifimiz;  muhallebili güllaç. Güllaç ile pek çok hafif tatlı tarifi hazırladık sizin için. Geleneksel tatlılarımızdan muhallebili güllaç, oldukça da pratik üstelik. Damağınızı şenlendirecek lezzetler MigrosTV’de!

Muhallebili Güllaç Yapımı:

1. Muhallebisi için; tencereye sütü dökün, üzerine pirinç unu, şekeri ve nişastayı ilave edin.
2. Çırpma teliyle çırparak karıştırın.
3. Kıvamı koyulaşıp göz göz olduğunda içerisine limon kabuğu rendesini koyup biraz daha karıştırın. Ocaktan alın.
4. Güllaç için; sütü ayrı bir tencereye koyun.
5. İçerisine şekeri ve vanilini ilave edip sütü ısıtın.
6. Yuvarlak fırın tepsisinin içine bir kat güllaç yerleştirin.
7. Üzerine bir kepçe ısınmış sütten dökün ve Hindistan cevizi serpin. Bu işlemi 4 kat olana kadar yapın.
8. Kuru kalan yerlerine süt dökün.
9. Güllaç sütünü çekince üzerine katı olmayan muhallebiyi dökün.
10. Üzerine Hindistan cevizi ve fıstık serpin.
11. Kalan güllaç yapraklarını da aralarına süt ve Hindistan cevizi dökerek üst üste yerleştirin.
12. Sütünü çektikten sonra kalan sütü de üzerine dökerek bir saat oda sıcaklığında bekletin.

EN ÇOK İZLENENLER