MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Muhallebili Güllaç Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK35'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Osmanlı’dan günümüze eşsiz tatlar MigrosTV’de! Tarihin lezzet dolu sayfalarında, hiç duymadığınız ve belki de deneyimlemediğiniz farklı lezzetler hazırlamaya devam ediyoruz. Sıradaki tarifimiz;  muhallebili güllaç. Güllaç ile pek çok hafif tatlı tarifi hazırladık sizin için. Geleneksel tatlılarımızdan muhallebili güllaç, oldukça da pratik üstelik. Damağınızı şenlendirecek lezzetler MigrosTV’de!

Muhallebili Güllaç Tarifi
MALZEMELER
  • güllaç

    8 yaprak
  • süt

    8 su bardağı
  • şeker

    1,5 su bardağı
  • vanilin

    1 paket
  • hindistan cevizi

    1 su bardağı
  • antep fıstığı

    1 su bardağı çekilmiş
  • Migros süt

    3 su bardağı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • nişasta

    1 çorba kaşığı
  • pirinç unu

    1 çorba kaşığı
  • limon

    kabuğu rendelenmiş 1 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Muhallebisi için; tencereye sütü dökün, üzerine pirinç unu, şekeri ve nişastayı ilave edin.

  • 2. Adım

    Çırpma teliyle çırparak karıştırın.

  • 3. Adım

    Kıvamı koyulaşıp göz göz olduğunda içerisine limon kabuğu rendesini koyup biraz daha karıştırın. Ocaktan alın.

  • 4. Adım

    Güllaç için; sütü ayrı bir tencereye koyun.

  • 5. Adım

    İçerisine şekeri ve vanilini ilave edip sütü ısıtın.

  • 6. Adım

    Yuvarlak fırın tepsisinin içine bir kat güllaç yerleştirin.

  • 7. Adım

    Üzerine bir kepçe ısınmış sütten dökün ve Hindistan cevizi serpin. Bu işlemi 4 kat olana kadar yapın.

  • 8. Adım

    Kuru kalan yerlerine süt dökün.

  • 9. Adım

    Güllaç sütünü çekince üzerine katı olmayan muhallebiyi dökün.

  • 10. Adım

    Üzerine Hindistan cevizi ve fıstık serpin.

  • 11. Adım

    Kalan güllaç yapraklarını da aralarına süt ve Hindistan cevizi dökerek üst üste yerleştirin.

  • 12. Adım

    2. Sütünü çektikten sonra kalan sütü de üzerine dökerek bir saat oda sıcaklığında bekletin.