MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mükemmel Somon Pişirme Kılavuzu
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Yemek yapmaya bu kılavuzu incelemeden başlamayın!

Şefimiz, farklı yemeklerin yapılışı hakkında püf noktaları vermeye devam ediyor. Sırada “Harika bir somon balığı nasıl pişirilir?” sorusunun detaylı cevapları var.

Rengine hayran olduğumuz, besin değerleri ile sağlık bulduğumuz, lezzetine bayıldığımız somon balığının yapımında dikkat etmeniz gereken tüm püf noktaları için videomuzu izleyin.

Somon nasıl yapılır, iyi bir somon için öneriler, somon yapımında nelere dikkat edilmeli, somon pişirirken önemli olan nedir, somon hazırlarken dikkat etmeniz gereken ipuçları gibi birçok detay videomuzda!

Her hafta başka bir yemeğin kılavuzunu sunacağımız video serisinin yayınlanacak yeni bölümü için takipte kalın. Keyifli seyirler!

Mükemmel Somon Pişirme Kılavuzu
MALZEMELER
  • somon

    2 adet takoz
  • portakal dilimi

    2 adet
  • kaya tuzu

    1 tk.
  • tane karabiber

    1 çk.
  • zeytinyağı

    3 çk.
  • sarımsak

    2 diş
  • biberiye

    2 dal
  • portakal suyu

    250 ml.
  • limon suyu

    1 adet limon suyu
  • nişasta

    1 tk.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Takoz kesilmiş somon ilk olarak tuz, karabiber ve zeytinyağı ile lezzetlendirilir.

  • 2. Adım

    Ardından mühürlemek için döküm tava içerisinde her iki yüzü için ön pişirme uygulanıp kenarı alınır.

  • 3. Adım

    Farklı bir tava içerisine zeytinyağı alıp içerisine tat ve koku salmaları için sarımsak ile biberiye ekleyin.

  • 4. Adım

    Ardından ayrı bir kasede portakal ve limon suyunu karıştırıp nişasta ekleyip karıştırın.

  • 5. Adım

    Hazırladığınız karışımı tava içerisine dökün ve 2 dilim portakal ilave edin.

  • 6. Adım

    Son olarak kenarda beklettiğiniz somonları da ilave ederek sos balığın her yanına bulaşacak şekilde pişirip servis edin.