MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mükemmel Risotto Yapma Kılavuzu
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Yemek yapmaya bu kılavuzu incelemeden başlamayın! Her hafta yayınlanacak serimizin bu haftaki bölümünde İtalyan mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan, krema kıvamındaki bir tür pirinç pilavı olan risotto yapımında dikkat etmeniz gereken püf noktalarını sizin için derledik.

Siz de farklı bir alternatif hazırlamak, diğer yemeklerinize iyi bir yoldaş olacak risotto ile konuklarınızı büyülemek istiyorsanız risotto nasıl yapılır, iyi bir risotto için öneriler, risotto yapımında nelere dikkat edilmeli, risotto pişirirken önemli olan nedir, risotto hazırlarken dikkat etmeniz gereken tüm ipuçları ve tüm detaylar için videomuzu izleyin!

Her hafta başka bir yemeğin kılavuzunu sunacağımız video serisinin yayınlanacak yeni bölümü için takipte kalın. Keyifli seyirler!

Mükemmel Risotto Yapma Kılavuzu
MALZEMELER
  • arborio pirinci

    1.5 sb.
  • tavuk suyu

    1.5 lt.
  • zeytinyağı

    Yarım çb.
  • kuru soğan

    2 adet
  • sarımsak

    2 diş
  • kestane mantarı

    15 adet
  • tereyağı

    1 tk.
  • taze kekik

    4 dal
  • tuz

    1 tk.
  • karabiber

    1 çk.
  • toz parmesan

    3 çk.
  • maydanoz

    üzeri İçin;
  • toz Parmesan

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Uygun derinlikte bir tencere içerisine zeytinyağını ekleyip kızmasını bekleyin ve ardından ince doğranmış soğanları ilave edip kavurun.

  • 2. Adım

    İyice kavrulan ve hafif karamelize olmaya başlayan soğanların üzerine doğradığınız mantarları ve tereyağını ekleyip karıştırın.

  • 3. Adım

    Rengi hafif değişen mantarlara pirinçleri ekleyip kavurma işlemine devam edin.

  • 4. Adım

    Yeterince kavrulan pirinçlerin üzerine tuz, karabiber, sarımsak ve kekik ilave edip bir süre daha kavurup sıcak tavuk suyundan 2 kepçe tencere içine boşaltın.

  • 5. Adım

    Bu işleme, tencereye eklediğiniz suyu çektire çektire ilave ederek pirinçler yumuşayana kadar devam edin.

  • 6. Adım

    Pirinçler dişe sert bir şekilde gelmeyecek kıvamı aldığında ocağın altını kapatıp toz parmesan ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın.

  • 7. Adım

    Son olarak risottoyu servis tabağına alıp üzerine toz parmesan ve ince doğranmış maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.