Mükemmel Risotto Yapma Kılavuzu
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2,00/5 Toplam: 2 Oy
view 1.485
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Risotto Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yemek yapmaya bu kılavuzu incelemeden başlamayın! Her hafta yayınlanacak serimizin bu haftaki bölümünde İtalyan mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan, krema kıvamındaki bir tür pirinç pilavı olan risotto yapımında dikkat etmeniz gereken püf noktalarını sizin için derledik.

Siz de farklı bir alternatif hazırlamak, diğer yemeklerinize iyi bir yoldaş olacak risotto ile konuklarınızı büyülemek istiyorsanız risotto nasıl yapılır, iyi bir risotto için öneriler, risotto yapımında nelere dikkat edilmeli, risotto pişirirken önemli olan nedir, risotto hazırlarken dikkat etmeniz gereken tüm ipuçları ve tüm detaylar için videomuzu izleyin!

Her hafta başka bir yemeğin kılavuzunu sunacağımız video serisinin yayınlanacak yeni bölümü için takipte kalın. Keyifli seyirler!

Risotto Yapımı:

1. Uygun derinlikte bir tencere içerisine zeytinyağını ekleyip kızmasını bekleyin ve ardından ince doğranmış soğanları ilave edip kavurun.
2. İyice kavrulan ve hafif karamelize olmaya başlayan soğanların üzerine doğradığınız mantarları ve tereyağını ekleyip karıştırın.
3. Rengi hafif değişen mantarlara pirinçleri ekleyip kavurma işlemine devam edin.
4. Yeterince kavrulan pirinçlerin üzerine tuz, karabiber, sarımsak ve kekik ilave edip bir süre daha kavurup sıcak tavuk suyundan 2 kepçe tencere içine boşaltın.
5. Bu işleme, tencereye eklediğiniz suyu çektire çektire ilave ederek pirinçler yumuşayana kadar devam edin.
6. Pirinçler dişe sert bir şekilde gelmeyecek kıvamı aldığında ocağın altını kapatıp toz parmesan ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın.
7. Son olarak risottoyu servis tabağına alıp üzerine toz parmesan ve ince doğranmış maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER