Yıl Onun Yılı: Ananaslı Chia Pudingi

Son yılların şöhret basamaklarını bir hayli hızlı çıkan yıldızı, sağlık elçisi chia tohumuna karşı sıcak hisler beslediğimiz doğrudur.  Kalp ve damar hastalıklarını önleyen, kan şekerini dengeleyen, kas gelişimini destekleyen, tok tutan ve kilo vermeye yardımcı olan bu tatlı hınzır, süt ve arzuya göre eklenebilen Hindistan cevizi sütünü gördüğünde kendini bırakıp jel formuna ulaşıyor. Son olarak eklenen meyve küpleriyle de sağlıklı bir tatlı halini alıyor.

Tüm bu nedenler ve faydaları ile bu yazın tatlısını ananaslı chia pudingi ilan ediyor ve bu keyfi izninizle kaşıklıyoruz.

Sizleri de bekleriz!

Ananaslı Chia Pudingi Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

12 yemek kaşığı chia tohumu
3,5 su bardağı süt
4 dilim ananas
1 tatlı kaşığı vanilya
4 adet yulaflı bisküvi
½ su bardağı ince çekilmiş fındık içi

Püf noktası:

Sütle karıştırdığınız chia tohumlarını, buzdolabında ve kapağı kapalı bir kapta ne kadar uzun süre tutarsanız o kadar yoğun kıvamlı bir puding elde edersiniz.

Arzuya göre tatlandırıcı ve ılık süt kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzu ettiğiniz püre ya da taneli meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Chia tohumlarını kapaklı ve geniş bir kâseye alın. Süt ve vanilya ekleyip karıştırdıktan sonra buzdolabına kaldırın.

Ara ara karıştırdığınız sütlü chia tohumlarını soğuması ve jel formunu alması için ortalama 3-4 saat aralığında buzdolabında bekletin.

Dilimlenmiş ananasları küp şeklinde kesin, yulaflı bisküvileri ezip ince çekilmiş fındık içiyle karıştırın.

Porsiyonluk servis kâselerine bisküvili karışımı paylaştırın. Üzerlerini buzdolabında beklettiğiniz chia pudingi ile örtün.

Ananas küplerini ekleyip taze nane yapraklarıyla süsledikten sonra bekletmeden soğuk olarak servis edin.