MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Arap Aşı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Hamurun karşı konulmaz kıvamı ile sağlıklı beyaz et tavuk bir araya geldi. Harika sonuç şimdi MigrosTV’de; Arap aşı. Hemen deneyin deriz. Yöresel ve farklı pek çok tarif için MigrosTV’ye bekleriz!


              
Arap Aşı Tarifi
MALZEMELER
  • tavuk

    1 adet
  • kimyon

    1 çorba kaşığı
  • salça

    1 çorba kaşığı
  • margarin

    2 çorba kaşığı
  • tereyağ

    2 çorba kaşığı
  • limon

    1 (Suyu)
  • un

    2 çorba kaşığı
  • toz biber

    Bir tutam
  • tuz

    Bir tutam
  • karabiber

    Bir tutam
  • un

    3 su bardağı
  • su

    6 su bardağı
  • tuz

    Bir tutam
  • maydanoz

    Bir avuç
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Un suyla ezilerek orta ateşte muhallebi gibi hazırlayın ve tuzu ilave edin.

  • 2. Adım

    Sürekli karıştırarak topaklanması önleyin.

  • 3. Adım

    İyice katılaştığında mikserle çırpılarak, pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.

  • 4. Adım

    Pişen hamuru yüksek kenarlı bir tepsiye dökün ve soğumaya bırakın.

  • 5. Adım

    Tavuğu temizleyip yıkayın.

  • 6. Adım

    Su ilave edilerek haşlayın.

  • 7. Adım

    Haşlandıktan sonra kemiklerinden ve derisinden ayrılarak ince ince doğrayın.

  • 8. Adım

    Tencereye yeterince tavuk suyu alın.

  • 9. Adım

    İçine kimyon, salça, tuz, karabiber, limon suyu ve acı biber ilave edin.

  • 10. Adım

    2 çorba kaşığı unda biraz su ile ezilerek azar azar tavuk suyunun içine ilave edin.

  • 11. Adım

    Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

  • 12. Adım

    Koyulaşınca ocaktan alın.

  • 13. Adım

    Küçük bir tavada tereyağı eritip üzerine kırmızı biber serpin.

  • 14. Adım

    Çorbayı servis tabağına alın.

  • 15. Adım

    5. İçine daha önceden hazırlanan hamurları kare kare kesip ilave edin. 15. Ardından kızdırılmış yağı üzerine gezdirin ve son olarak kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Arap aşı, jöle kıvamında soğuk hamur ile baharatlı ve etli çorbadan oluşan bir yemek. İlk yapıldığı dönemlerde içine deve eti konduğunu biliyor muydunuz? İyi ki o dönemde yaşamamışım diyen?