MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Beşamel Sos Nasıl Yapılır?
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Sıradaki videomuzda tüm güzelliğiyle her yemeği âdeta baştan yaratan sihirli bir tarif var. Elbette, Fransız asıllı beşamel sostan bahsediyoruz!

Beşamel; bazen hiç sevilmeyen sebze yemeğini, bazen makarnayı bazen de et veya tavuk yemeklerini mükemmelleştirebilen bir sostur kendisi. Öyle ya; ana malzemesi un, süt ve tereyağı olan hangi tarif kötü olmuştur ki?

Farklı ismiyle en başta biraz korkutsa da aslında her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabilen beşamel sos; makarna, fırında karnabahar, brokoli, biftek, patlıcan közleme, ton balıklı salata gibi birçok tarife çok yakışmasıyla biliniyor. Eğer siz de yemeklerinizi zenginleştirecek, lezzeti iddialı, yapımı pratik bir sos arıyorsanız ve özel konuklarınızın sofradan mutlu ayrılmasını istiyorsanız ihtiyacınızı layıkıyla karşılayacak beşamel sos tarifinin detayları videomuzda sizi bekliyor. Şimdiden afiyet olsun!

Beşamel sos ve her yemeğe uygun birbirinden nefis sos tarifleri için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Beşamel Sos Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
  • soğan

    1/2 adet
  • muskat rendesi

    1/4 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • süt

    2 su bardağı
  • tereyağ

    2 yemek kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • un

    2 yemek kaşığı
  • karanfil

    1 adet
  • defne yaprağı

    1 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Sütü bir tencereye aktarın.

  • 2. Adım

    Ardından soğanın üzerine karanfiller yardımı ile defne yaprağını saplayın ve sütün içerisine bırakın.

  • 3. Adım

    Kaynayan sütü 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • 4. Adım

    Bir tencerenin içerisine tereyağ ve unu ekleyip un kokusu gidene kadar kavurun.

  • 5. Adım

    Ardından soğuyan sütü devamlı karıştırarak ekleyin.

  • 6. Adım

    Kıvam almaya başlayınca baharatlarını da ilave edip ocaktan alıp dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.