Beşamel Sos Nasıl Yapılır?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Beşamel Sos Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sıradaki videomuzda tüm güzelliğiyle her yemeği âdeta baştan yaratan sihirli bir tarif var. Elbette, Fransız asıllı beşamel sostan bahsediyoruz!

Beşamel; bazen hiç sevilmeyen sebze yemeğini, bazen makarnayı bazen de et veya tavuk yemeklerini mükemmelleştirebilen bir sostur kendisi. Öyle ya; ana malzemesi un, süt ve tereyağı olan hangi tarif kötü olmuştur ki?

Farklı ismiyle en başta biraz korkutsa da aslında her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabilen beşamel sos; makarna, fırında karnabahar, brokoli, biftek, patlıcan közleme, ton balıklı salata gibi birçok tarife çok yakışmasıyla biliniyor. Eğer siz de yemeklerinizi zenginleştirecek, lezzeti iddialı, yapımı pratik bir sos arıyorsanız ve özel konuklarınızın sofradan mutlu ayrılmasını istiyorsanız ihtiyacınızı layıkıyla karşılayacak beşamel sos tarifinin detayları videomuzda sizi bekliyor. Şimdiden afiyet olsun!

Beşamel sos ve her yemeğe uygun birbirinden nefis sos tarifleri için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Beşamel Sos Yapımı:

1. Sütü bir tencereye aktarın.
2. Ardından soğanın üzerine karanfiller yardımı ile defne yaprağını saplayın ve sütün içerisine bırakın.
3. Kaynayan sütü 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
4. Bir tencerenin içerisine tereyağ ve unu ekleyip un kokusu gidene kadar kavurun.
5. Ardından soğuyan sütü devamlı karıştırarak ekleyin.
6. Kıvam almaya başlayınca baharatlarını da ilave edip ocaktan alıp dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER