Kızarmış Ekmeğin Dostu: Enginarlı Dip Sos

Baharın müjdecisi enginar Migros taze reyonlarında yerini almaya başladı. 30 Mart-12 Nisan tarihli MigroskopDalından Sofraya” bölümünde indirimli fiyatıyla 3,25 TL olan Nisan tazesi enginarı bu kez zeytinyağlı tarifler yerine dip sos hazırladığında kullandık. İnce ince doğranmış enginarı; kuru soğan, ıspanak, sarımsak ve baharatlarla soteleyip soğumaya bıraktık. Labne peyniri ve hardal ilavesiyle karıştırdıktan sonra servis ettik.

Kızarmış ekmek, mısır cipsi ve çıtır yufka parçaları eşliğinde servis ettiğimiz enginarlı dip sos tarifi sağlıklı olduğu kadar lezzetli de!

Enginarlı Dip Sos Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy enginar
1 demet ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
400 gram labne peyniri
1/2 tatlı kaşığı hardal
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Suyunu süzdürdüğünüz salamura enginarları rendeleyebilir ya da ince ince doğradıktan sonra kullanabilirsiniz.

Kısık ateşte kavurduğunuz sebzeleri oda sıcaklığında soğuttuktan sonra labne peynirini ekleyin.

Yapılışı:

Fazla suyunu süzdürdüğünüz salamura enginarları ince ince dilimleyin.

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

Ayıklayıp bol suda yıkadığınız taze ıspanak yapraklarını fazla suyunu süzdürdükten sonra incecik kıyın. Sarımsağı rendeleyin.

Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Doğranmış kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Enginar ve ıspanakları ekleyip soteleme işlemini sürdürün. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

Ocaktan aldığınız sote sebze karışımını oda sıcaklığında soğutun. Labne peyniri ve hardal ilavesiyle karıştırıp soğuk olarak servis edin. Arzuya göre kızarmış ekmekli kanepeler hazırlayın.