Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye

Hindistan cevizli tuzlu kurabiye tarifimiz; harika atıştırmalık olarak molaları lezzetlendirebilir, uzun sohbetlerle dolu çay sofralarını anlamlandırabilir. Ağzınızda dağılıp hoş bir etki bırakabilir, birçok tadanı tarafından tarifi istenebilir. “Böylesine etkileyici bir yiyeceği neden pastaneden alıyoruz da kendimiz hazırlamayıp etkisini daha da artırmıyoruz?” diye de sorgulatabilir.

tuzlu-kurabiye

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Porsiyon sayısı: 12

Malzemeler

-250 gr yumuşak tereyağı

-1 su bardağı sıvı yağ

-2 adet yumurta

-2 yemek kaşığı sirke

-2 yemek kaşığı pudra şekeri

-2 yemek kaşığı hindistan cevizi

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 paket kabartma tozu

-5 su bardağı un

Üzeri için:

-Susam

Yapılışı

1. Yumurtanın bir tanesinin beyazını ayırın.

2. Un dışındaki malzemeleri  yoğurma kabına alın.

3. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.

4. Yumuşak şekil alabilen bir hamur elde edin.

5. Hamura dilediğiniz kurabye şeklini verin.

6. Şekil verdikten sonra önce yumurta akına bulayın sonra susama batırın ve pişitme kağıdı serili tepsiye dizin.

7. Önceden 180 derece ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirin.

Servis Önerisi:

Dilerseniz üzerine koyduğunuz susamların arasına hindistan cevizi de ilave ederek daha yoğun bir hindistan cevizi tadı elde edebilirsiniz.