Kanlıca Mantarı Nedir, Faydaları Nelerdir?

Çintar, çam mantarı, meşki mantarı gibi farklı isimleriyle de bilinen kanlıca
mantarı, sebze sevenleri için âdeta hazine lezzetlerden biridir. Sonbahar ayları
geldiğinde ülkemizin birçok yerinde kendiliğinden yetişmeye başlar. Bu yüzden
genellikle kolay ulaşılır bir seçenektir.

Kanlıca mantarını daha yakından tanımak isteyenler, yazımızın devamına
buyursun. İşte, kanlıca mantarı hakkında merak edilenler…

1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Kanlıca mantarı; C, B1, B2, sodyum, demir, potasyum, fosfor gibi mineral ve
vitaminler yönünden zengin bir içeriğe sahiptir. Bu sayede vücudun
ihtiyaçlarını karşılayarak organların daha iyi çalışmasına katkıda bulunur. Siz
de daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak için beslenme listenizde
düzenli olarak kanlıca mantarına yer verebilirsiniz.

2. Kemikleri Güçlendirir

Kanlıca mantarı, protein açısından en zengin bitkisel kaynaklardan biridir. Bu
yönüyle kas ve kemik gelişimine önemli bir destektir. Siz de et ve süt tüketmeyi
tercih etmeyenlerdenseniz protein ihtiyacınızı kanlıca mantarından
karşılayabilirsiniz.

3. Kansızlığı Giderir

Genellikle demir eksikliği kaynaklı olarak görülen kansızlık, vücudun tüm
dengesini bozabilen bir rahatsızlıktır. Bu yüzden takibinin iyi yapılması,
vücudun gerekli besin ve takviyelerle desteklenmesi önemlidir. Kanlıca mantarı
da zengin miktarda demir içeriğiyle kansızlığın giderilmesine iyi bir yardımcıdır.
Siz de düzenli olarak kanlıca mantarı tüketerek kan değerlerimizi
iyileştirebilirsiniz.

4. Zihin İşlevlerini İyileştirir

Kanlıca mantarı; kalsiyum, fosfor, folik asit gibi hafıza için çok faydalı olan
besin değerlerine sahiptir. Bu yönüyle hem çocuklar hem de yetişkinlerin
zihinsel işlevleri için çok faydalıdır. Öğrenme kolaylığı sağlar, stresin
azalmasına yardımcı olur.

5. Ağrıları Azaltır

Bazı besinler, en iyi ağrı kesicilerden daha güçlü bir etkiye sahiptir. Âdeta
ağrıyı temelinden çözüme ulaştırırlar. Kanlıca mantarı da vücuttaki ağrıların
azalmasına yardımcı seçeneklerden biridir. Düzenli tüketildiğinde mide ve
romatizma ağrıları başta olmak üzere vücut ağrılarının dinmesine yardımcı olur.

Kanlıca Mantarı Nasıl Tüketilir?

Kanlıca mantarı; soteleme, fırınlama gibi birçok yöntemle pişirilip afiyetle
tüketilebilir. Turşu olarak da bağırsak sağlığına dost, harika bir eşlikçidir.
Kızartıldığında da nefis olur ancak besin değerlerinin düştüğü unutulmamalıdır.

 

Mantar siparişlerinizi Migros Sanal Market üzerinden vermek için hemen tıklayın.