Krema Tadında: Körili Tavuk

Hint menşeili bir baharat olup sağlık açısından pek çok faydası bulunan köri aslında karışım bir baharat. Zerdeçal, zencefil, kimyon, karanfil, kişniş, kakule, Hint cevizi, acı kırmızıbiber ve demir hindi içeren koyu sarı renkli kahraman baharatımız tavuk etine çok yakışıyor. Krema ilavesiyle hafif sulu bir sosla servis edilen körili tavuğun tadı sade pirinç pilavıyla çıkıyor.

Migroskop‘ta yer alan “Sarı Etiket” ve “Gördüğünüze İnanın” kampanyalarındaki “İyi Tavuk” fırsatlarını kaçırmayın.

Körili Tavuk Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

800 gram fileto tavukgöğsü

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy kuru soğan

200 gram kültür mantarı

200 ml. krema

1 tatlı kaşığı köri

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Krema eklediğiniz körili tavuğu kısık ateşte,  kısa bir süre daha pişirmeye devam edin.

Servis önerisi:

Arzuya göre hazırladığınız körili tavuğu, pirinç pilavıyla servis edebilir, pişirme işlemi sırasında ince kıyılmış taze soğan ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kemik, deri ve kıkırdak kısımları alınmış fileto tavukgöğsünü iri küpler halinde doğrayın. Kuru soğanı yarım ay şeklinde piyazlık ya da arzuya göre küçük küpler halinde kesin.

Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin.

Önceden ısıttığınız, kalın tabanlı ve mümkünse döküm bir tavaya zeytinyağını alın. Doğranmış soğanları hafif bir renk alana kadar, yüksek ateşte soteleyin.

Tavuk göğüs etlerini ekleyip soteleme işlemini yüksek ateşte sürdürün. Suyunu çekip hafif bir renk alan tavuklara mantarları katıp pişirmeye devam edin.

Bir baharat karışımı olan köri, krema, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber eklediğiniz körili tavuğu, 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.