Soğuk Sıcak Fark Etmez: Makarnalı Mercimek Çorbası

Protein ve mineral deposu yeşil mercimekle hazırlayabileceğiniz alternatif bir tarif. Çorba olarak da servis edilen yeşil mercimek yemeği yerine misafirlerinize hazırlayabileceğiniz makarnalı mercimek çorbası tarifi doyurucu olduğu kadar lezzetli de. İftarda başlangıç olarak servis edebileceğiniz makarna çorbası, sahur sofralarınıza da tat katabilir.

Afiyet olsun.

migrostvblog_makarnalicorba_v1_070617

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 su bardağı boncuk makarna
6 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
4 dal taze fesleğen

Püf noktası:

Bir gece önceden suda bekletip haşladığınız yeşil mercimeği, haşlama suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Kullandığınız su miktarını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatları çorba yapımında kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Unu ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun.

Doğranmış kuru soğanları ekleyip pişirme işlemini sürdürün. Domates salçası ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

Sıcak su ekleyip kıvamını ayarladığınız çorbaya haşlanmış yeşil mercimek ve boncuk makarnaları ekleyip pişirme işlemini makarnalar açılana kadar sürdürün.

Kıvam alan çorbayı sıcak ya da arzuya göre soğuk olarak sunum yapın. Arzuya göre doğranmış fesleğen yaprakları ve rendelenmiş eski kaşar peyniriyle servis edin.