Şipşak Atıştırmalık: Zeytinli Kanepe

Ana malzemelerimiz çekirdeksiz yeşil ve siyah zeytin. Tek tek hazırladığımız üç farklı zeytin ezmesini (biberli, cevizli, biberiyeli) fırınlayıp sarımsakla lezzetlendirdiğimiz ekmek dilimleri üzerine sürüyor servis ediyoruz. Lezzetiyle baharatlı krakerleri andıran zeytinli kanepeleri, kahvaltıdan çay saatine kadar tüketiyoruz.

Var mısınız konuklarınızı şaşırtmaya?

Zeytinli Kanepe

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 adet baget ekmek
3 diş sarımsak
½ su bardağı zeytinyağı
1 dal biberiye
250 gram çekirdeksiz siyah zeytin
250 gram çekirdeksiz yeşil zeytin
1 su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı galeta unu
½ çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kekik
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Baget ekmeği, ince dilimler halinde kestikten sonra fırınlayıp sonrasında kanepe yapımında kullanın.

Servis önerisi:

Arzuya göre tarhun vb. gibi farklı baharatlar kullanarak da zeytin ezmesi hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Baget ekmeği ince dilimler halinde kesip yağlı kâğıt serili fırın tepsisi üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10 dakika kadar fırınlayın.

Kabuklarını soyup ortadan ikiye kestiğiniz sarımsağı, fırınlanmış baget ekmek dilimlerini üzerine sürün.

Çekirdeksiz siyah zeytinleri mutfak robotuna alın. Az miktarda zeytinyağı, dilimlenmiş sarımsak ve biberiye dallarını ekledikten sonra püre haline getirin.

Çekirdeksiz yeşil zeytinlerin yarısını mutfak robotuna alın. Az miktarda zeytinyağı, sarımsak, biber salçası, galeta unu, ceviz içinin yarısı ve toz kırmızıbiber ilavesiyle püre haline gelene kadar karıştırın.

Kalan çekirdeksiz yeşil zeytinleri mutfak robotuna aktarın. Kenara ayırdığınız ceviz içi, baharatlar ve kekik ilavesiyle çektirin.

Hazırladığınız üç ayrı zeytin ezmesini fırınlanmış sarımsaklı ekmek dilimleri üzerine sürüp bekletmeden servis edin.