Palamut Pilaki Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,51/5 Toplam: 5.959 Oy
view 80.106
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Palamut Pilaki Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bu sezon balıkların en leziz hallerini sizinle buluşturmaya kararlıyız! İşte onlardan biri; palamut pilaki. Baharatlarla harmanlanan palamut pilaki tarifi MigrosTV’de. Misafirlerinize lezzetli ve pratik bir balık menüsü hazırlamak istiyorsanız, bu tarifimizi kaçırmayın!

 

Palamut Pilaki Yapımı:

1. Soğanı 1 cm. eninde halka halka dilimleyin.
2. Domateslerin kabuğunu soyup,soğan gibi halka halka dilimleyin.
3. Limonun kabuğunu soyun ve halka dilim halinde kesin.
4.  Palamutları tuz ve karabiberle baharatlandırın.
5. Bir tavada 3 yemek kaşığı Migros zeytinyağını kızdırın ve soğanları ekleyin.
6. Kapağını kapatın.
7. Kısık ateşte arada karıştırarak kavurun.
8. Soğanlar hafif karamelize olunca dilim palamutları dizin.
9. Üstüne defneyi, domates ve limon dilimlerini ve en üste maydanoz yapraklarını bütün olarak koyun.
10. Tekrar biraz tuz serpin.
11. Tane biberleri ekleyin.
12. 1 çay bardağı suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
13. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirip ,defne yaprağını çıkararak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER