MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Panna Cotta Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

İtalyan tatlılarına bayılanlar, size harika bir önerimiz var. Lezzetine doyamayacağınız, doymadıkça da korkmadan, kaşık kaşık yiyebileceğiniz Panna Cotta tarifi.

İtalyan tatlısı Panna Cotta’nın damak tatlarınıza yayılan lezzeti ile kendinizi İtalya sokaklarında geziniyor gibi hissetmek ister misiniz? Hadi, misafirleriniz ve sizin için harika bir deneyim olacak hafif lezzet Panna Cotta tarifi ile birlikte tanışalım.
Püf Noktası:

Yaprak jelatinleri, mikrodalga fırında kısa sürede çözdürebilir ve Panna Cotta yapımında kullanabilirsiniz.

Nefis İtalyan tatlıları, İtalyan tatlısı nasıl yapılır, İtalyan tatlısı önerileri, hafif İtalyan tatlıları, nefis Panna Cotta tarifi, Panna Cotta nasıl yapılır ve birçok pratik tatlı tarifi için MigrosTV önerilerini takip etmeye devam edin.

Panna Cotta Tarifi
MALZEMELER
  • vanilya çubuğu

    1 adet
  • süt

    2 su bardağı
  • sıvı krema

    400 ml
  • toz şeker

    1/2 su bardağı
  • toz jelatin

    2 yemek kaşığı
  • çilek

    600 gr
  • toz şeker

    3 yemek kaşığı
  • buğday nişastası

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tatlıya kıvamını verecek olan toz jelatini pürüzsüz bir kıvam alması için; 1/4 su bardağı ölçüsünde soğuk suda karıştırarak eritin.

  • 2. Adım

    Krema, süt ve toz şekeri küçük bir tencereye aktarın.

  • 3. Adım

    Vanilya çubuğunu keskin bir bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan ikiye kesin.

  • 4. Adım

    Bıçağın ucu yardımıyla tatlıya asıl aromayı verecek olan kabukların iç kısmını kazıyın.

  • 5. Adım

    Çubuk vanilyanın öz kısmını tencereye aktarın.

  • 6. Adım

    Süt, toz şeker ve vanilya tanecikleriyle karıştırdığınız kremayı, kısık ateşte kaynama derecesine gelene kadar pişirin.

  • 7. Adım

    Toz jelatin karışımını tencereye aktarıp kaynatma işlemini kısa bir süre daha devam ettirip ocaktan alın.

  • 8. Adım

    Pürüzsüz bir kıvam alması için tatlı karışımını süzgeçten geçirdikten sonra porsiyonluk kalıplara eşit olarak paylaştırın.

  • 9. Adım

    Servis kaselerinin üst kısımlarında bir parmak yüksekliğinde boşluk kalmasına dikkat edin.

  • 10. Adım

    Uç kısımlarını aldığınız çilekleri bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdükten sonra ince ince dilimleyin.

  • 11. Adım

    Toz şeker ilavesiyle küçük bir sos tenceresinde kaynatıp kıvamını elenmiş nişastayla bağlayın.

  • 12. Adım

    Servis kaselerinin üzerini hazırladığınız çilek sosuyla kaplayıp oda ısısında beklettikten sonra tatlıları buzdolabına kaldırın.

  • 13. Adım

    3. Kıvam alması için 2-3 saat kadar buzdolabında bekleyen tatlıları soğuk olarak servis edin.