BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK10'DK
-
PİŞİRME20'DK
-
KİŞİ SAYISI10 Porsiyon
Mücver, özellikle yaz sofralarının en sevilen lezzetlerinden biridir. Yanına bir de nefis bir yoğurt arkadaşlık ederse mideler bayram eder.
Akşam yemeğine iddialı bir misafir mi davetli, üstelik azılı bir patlıcan sever mi? O zaman size yapımı çok pratik, tadımı çok lezzetli bir önerimiz var! Karşınızda, patlıcan mücveri!
İşin içine beyaz peynirin, mis gibi dereotunun da karıştığı bu nefis mücver hem çok besleyici hem de çok hafif.
Mücver fikrini sevip kabağa karşı pek sempati duymayanların bayılacağı bu tarif ile “Mücver dediğin sadece kabak ile olacak değil ya!” diyerek savaş açıyor; sofralara yenilik, damaklara lezzet gelsin diyoruz!
Hafif acısı ile damaklarda güzel ve etkili bir lezzet bırakan patlıcan mücver için en lezzetli patlıcanları seçip fırınları ısıtmaya yönlendiriyoruz sizi. Şimdiden afiyet olsun!
Patlıcan mücveri nasıl yapılır, patlıcan mücveri tarifi, patlıcan mücveri nasıl hazırlanır, patlıcan mücveri hazırlanışı, patlıcan mücveri yapılışı, patlıcan mücveri malzemeleri, ev yapımı patlıcan mücveri, nefis patlıcan mücveri ve daha birçok farklı tarif için bizden ayrılmayın.
Püf Noktası
Patlıcanların haşladıktan suyunu iyice sıkmanız gerekir. Eğer iyi sıkılmazsa mücveriniz cıvık bir kıvamda olur ve içleri pişmeyebilir.