MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Dereotlu Poğaça Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK60'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI16 Porsiyon

Pazar kahvaltılarının göz bebeği, misafir tabaklarının lezzeti bol tarifi; dereotlu poğaça.

Püf noktası:

Yaş mayalı hamuru, oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra poğaça yapımına başlayın.

Arzuya göre çörek otu ya da susam ilavesiyle süslediğiniz poğaçaları önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

Dereotlu Poğaça Tarifi
MALZEMELER
  • yaş maya

    1/2 paket
  • süt

    1 su bardağı
  • su

    1/2 su bardağı ılık
  • ayçiçek yağı

    1/2 su bardağı
  • toz şeker

    1 yemek kaşığı
  • un

    4 su bardağı
  • yumurta beyazı

    1 adet
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • dereotu

    1/2 demet
  • lor peyniri

    200 gram
  • yumurta sarısı

    1 adet
  • üzüm pekmezi

    2 yemek kaşığı
  • su

    4 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz yaş mayayı derin bir karıştırma kabına alın.

  • 2. Adım

    Ilık süt, su, toz şeker, tuz, ayçiçek yağı ve yumurta akı ilavesiyle karıştırın.

  • 3. Adım

    Azar azar eklediğiniz un ve incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle yoğurmaya başlayın.

  • 4. Adım

    Kıvam alıp toparlanan poğaça hamurunun üzerini streçleyip oda sıcaklığında 45-50 dakika kadar bekletin.

  • 5. Adım

    Bekleme süresi sonrasında iyice mayalanan hamuru küçük parçalara ayırıp avuç içinizde açın.

  • 6. Adım

    Orta kısmına lor peyniri yerleştirdiğiniz hamurları kapatıp avuç içinizde yuvarlayın.

  • 7. Adım

    Yumurta sarısı, üzüm pekmezi ve suyu küçük bir kapta çırpın. Hazırladığınız dereotlu poğaçaların üst kısımlarını pekmezli karışıma batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

  • 8. Adım

    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirdiğiniz poğaçaları dinlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.