MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kalp Makarna Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK60'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Sevginizin işareti olan kalpler, hayatınızdan da sofranızda da eksik olmasın diye, tadı da sunumu da harika bir yemek hazırladık. Sevgililer Günü sofranızı, peynir dolgulu kalp makarna ile lezzetlendirmeye ne dersiniz? Sevgililer günü için önerdiğimiz Kakaolu fındıklı trüf tarifimizi mutlaka izleyin.

Kalp Makarna Tarifi
MALZEMELER
  • un

    200 gr
  • yumurta

    2
  • zeytinyağı

    1 kaşık sızma
  • tuz

    1 tutam
  • su

    Biraz
  • irmik

    2 tatlı kaşığı
  • lor peyniri

    100 gr
  • ricotto

    1 paket
  • pesto sos

    2 tatlı kaşığı
  • süt

    1 yemek kaşığı
  • karabiber

    1 tutam
  • tuz

    1 tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Un, yumurta, tuz, irmik ve zeytinyağını birlikte yoğurun.

  • 2. Adım

    Yukarıda verilen hamur tekniği ile ilgili bilgilere göre su ekleyin.

  • 3. Adım

    Hamuru buzdolabında en az 30 dk bekletin.

  • 4. Adım

    Hamuru eşit 4 parçaya ayırın.

  • 5. Adım

    Merdane yardımı ile veya makarna makinesi ile hamurları açın. (Tam böreklik yufka gibi olmasa da epey ince olması gerekiyor)

  • 6. Adım

    1 kat serdiğiniz hamurda kalpli kurabiye kalıbıyla kesin.

  • 7. Adım

    Harç malzemelerinin tamamını karıştırarak harcı hazırlayın.

  • 8. Adım

    Belirlediğiniz şekillerin ortasına gelecek şekilde hamura yerleştirin.

  • 9. Adım

    Üzerine harç koymadığınız kalpleri harcı koyduğunuz kalplerin üzerine yerleştirip, çatal yardımıyla birleştirin

  • 10. Adım

    Kurumaya bırakın. Buzlukta bir süreliğine tutarak bu işlemi kolaylaştırabilirsiniz.

  • 11. Adım

    Makarnalar kuruduktan sonra 2 litre tuzlu suda 10 dk pişirin.

  • 12. Adım

    2. Üzerine dilediğiniz sos ile servis edebilirsiniz.