Sevginizin işareti olan kalpler, hayatınızdan da sofranızda da eksik olmasın diye, tadı da sunumu da harika bir yemek hazırladık. Sevgililer Günü sofranızı, peynir dolgulu kalp makarna ile lezzetlendirmeye ne dersiniz? Sevgililer günü için önerdiğimiz Kakaolu fındıklı trüf tarifimizi mutlaka izleyin.
Kalp Makarna Yapımı:
2. Yukarıda verilen hamur tekniği ile ilgili bilgilere göre su ekleyin.
3. Hamuru buzdolabında en az 30 dk bekletin.
4. Hamuru eşit 4 parçaya ayırın.
5. Merdane yardımı ile veya makarna makinesi ile hamurları açın. (Tam böreklik yufka gibi olmasa da epey ince olması gerekiyor)
6. 1 kat serdiğiniz hamurda kalpli kurabiye kalıbıyla kesin.
7. Harç malzemelerinin tamamını karıştırarak harcı hazırlayın.
8. Belirlediğiniz şekillerin ortasına gelecek şekilde hamura yerleştirin.
9. Üzerine harç koymadığınız kalpleri harcı koyduğunuz kalplerin üzerine yerleştirip, çatal yardımıyla birleştirin
10. Kurumaya bırakın. Buzlukta bir süreliğine tutarak bu işlemi kolaylaştırabilirsiniz.
11. Makarnalar kuruduktan sonra 2 litre tuzlu suda 10 dk pişirin.
12. Üzerine dilediğiniz sos ile servis edebilirsiniz.