Peynir Dolgulu Patates Topları Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,67/5 Toplam: 6 Oy
view 12.969
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Peynir Dolgulu Patates Topları Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

MigrosTV lezzetli ve yaratıcı tarifleyle karşınızda olmaya devam ediyor. Patatesi herkes sever ama eminiz bu tarifimize daha çok bayılacaksınız. Patatesleri, içi yumuşacık, peynir dolgulu lezzet toplarına çevirdik. Size de bu lezzet dolu tarifi kendiniz deneyebilirsiniz. Bu videomuz da hoşunuza gidebilir: Çilekli crumble tarifi

Püf noktası:

Patateslerin haşlamalık ve özlü patates olmasına özen gösterin. İnce kabuklu patatesleri, kabuklu olarak haşlayıp sonradan kabuklarını soyun. Sıcak olarak bekletmeden püre haline getirin.

Püre harcına arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Kızartma işlemini patateslerin yağ çekmemesi için bol ve derin yağda yapmaya özen gösterin.

Servis önerisi:

Sıcak olarak arzu ettiğiniz soslar eşliğinde servis ediniz.

Peynir Dolgulu Patates Topları Yapımı:

1. Kabuklu olarak haşladığınız patateslerin kabuklarını sıcağı sıcağına soyun.
2. Toz parmesan peyniri, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle püre haline getirin.
3. Hazırladığınız püreyi yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Üzerlerine bir dilim çemensiz pastırma ve mozzarella peyniri parçası ekleyin.
4. Peynir ve pastırma dilimleri içlerinde kalacak şekilde avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
5. Pane harcı için sırasıyla; un, çırpılmış yumurta ve Panko'ya bulayın. Kızdırdığınız derin yağda altın sarısı renk alana kadar kızartıp sıcağı sıcağına servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER