MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Pril’in Katkılarıyla; İmam Bayıldı
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Patlıcandan kaç farklı yemek tarifi üretebilirsiniz bir düşünün? Közlenmiş
patlıcan salatası, şakşuka, karnıyarık, patlıcan dolması, patlıcan turşusu diye
uzar gider bu liste. Sıradaki videomuzda bu zengin seçeneklerden sadece biri
olan imam bayıldı tarifini yapıyor ve çıkacak bulaşıkları Pril sayesinde hiç
düşünmüyoruz!
Yapımıyla çok pratik imam bayıldı tarifini özel ya da günlük sofralarınız için
tercih edebilir mideleri şenlendirebilirsiniz.
Mevsimin en taze patlıcanları ve Pril’in kolaylaştıran katkılarıyla nefis imam
bayıldı yapımı videomuzda sizi bekliyor; şimdiden afiyet olsun!

Pril’in Katkılarıyla; İmam Bayıldı
MALZEMELER
  • sıvı yağ

    1 su bardağı
  • patlıcan

    4 adet
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    2 adet
  • sarımsak

    2 diş
  • çarliston biber

    2 adet
  • domates

    3 adet
  • yenibahar

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • maydanoz

    1/2 demet
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • sıcak su

    1 su bardağı
  • çarliston biber

    1 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir patlıcanlı yıkayıp alacalı bir şekilde soyun.

  • 2. Adım

    Ardından bir tencerenin içerisine sıvı yağ ekleyip kızdırın.

  • 3. Adım

    Ardından patlıcanları da içerisine ilave edip kızartın.

  • 4. Adım

    Daha sonra iç harcı için bir tencerenin içerisine yağ ve soğanı ekleyip iyice kavurun.

  • 5. Adım

    Ardından ince doğranmış sarımsakları biberleri ve domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin.

  • 6. Adım

    Son olarak baharatları ve maydanozu ekleyip ocaktan alın.

  • 7. Adım

    Patlıcanları bir fırın kabına dizip ortadan ikiye tam bölmeden ayırın ve sandal şeklinde içlerini açın.

  • 8. Adım

    Hazırladığınız harcı patlıcanların sandal gibi açılmış olan kısmına yerleştirin.üzeri için olan biberleri ince şeritler halinde kesip patlıcanların üzerine ekleyin.

  • 9. Adım

    Sosu için Bir kabın içerisinde salça ve suyu ekleyip karıştırın ve fırın kabına ekleyip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 15 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz.