Lokmalık Milföy Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,57/5 Toplam: 7 Oy
view 11.122
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Lokmalık Milföy Malzemeleri

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İyi demlenmiş bir çayın yanına ne yapımı ne de yemesi ile uğraştıran nefis atıştırmalıklar şahane giderdi değil mi? O zaman sıkı durun, lokmalık milföyler size doğru yaklaşıyor!

Çatal bıçakla uğraştırmayan, ağzınıza kolayca atıp lezzetle tüketebileceğiniz nefis atıştırmalık milföylere bayılacaksınız. “Atıştırmalık” dediysek aman sakın; 1, 2, 3 derken ölçüyü çok fazla kaçırıp pişman olmayın, şimdiden uyaralım.

Çay suları kaynamaya, fırınlar ısınmaya, tabaklar hazırlanmaya başladıysa diğer tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Lokmalık milföy tarifi, nefis lokmalık milföy, lokmalık milföy nasıl yapılır, lokmalık milföy nasıl hazırlanır, lokmalık milföy yapımı ve daha birçok çay dostu tarif MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Lokmalık Milföy Yapımı:

1. Buzluktan çıkarıp oda sıcaklığına getirilen milföy hamurları 4 parçaya kesilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kabarıp üzeri kızarana kadar pişirilir.
2. Hamurlar pişerken uygun bir tencere içerisine süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı alınarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
3. Kıvam alan krema içerisine tereyağı ve vanilya eklerek 1 dakika daha karıştırılır ve soğuması için ocaktan alınır.
4. Pişmiş olan milföyler fırından alınır ve 30 dakika dinlenip soğuması için oda sıcaklığında bekletilir.
5. Daha sonra el ile ortadan ikiye açılan milföylerin arasına hazırlamış olduğunuz kremadan 1 tatlı kaşığı kadar sürüp 1 dilim muz ilave edin ve üzerini kapatın.
6. Diğer milföy hamurlarına aynı işlemi yaptıktan sonra servis tabağına alıp üzerine çikolata sos gezdirin ve dilediğiniz malzeme veya granür ile süsleyip servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER