MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Lokmalık Milföy Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

İyi demlenmiş bir çayın yanına ne yapımı ne de yemesi ile uğraştıran nefis atıştırmalıklar şahane giderdi değil mi? O zaman sıkı durun, lokmalık milföyler size doğru yaklaşıyor!

Çatal bıçakla uğraştırmayan, ağzınıza kolayca atıp lezzetle tüketebileceğiniz nefis atıştırmalık milföylere bayılacaksınız. “Atıştırmalık” dediysek aman sakın; 1, 2, 3 derken ölçüyü çok fazla kaçırıp pişman olmayın, şimdiden uyaralım.

Çay suları kaynamaya, fırınlar ısınmaya, tabaklar hazırlanmaya başladıysa diğer tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Lokmalık milföy tarifi, nefis lokmalık milföy, lokmalık milföy nasıl yapılır, lokmalık milföy nasıl hazırlanır, lokmalık milföy yapımı ve daha birçok çay dostu tarif MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Lokmalık Milföy Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    500 ml.
  • un

    3 yemek kaşığı
  • nişasta

    2 yemek kaşığı
  • şeker

    1 çay bardağı
  • yumurta sarısı

    1
  • tereyağı

    1 tatlı kaşığı
  • vanilya

    1 paket
  • muz

    1 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Buzluktan çıkarıp oda sıcaklığına getirilen milföy hamurları 4 parçaya kesilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kabarıp üzeri kızarana kadar pişirilir.

  • 2. Adım

    Hamurlar pişerken uygun bir tencere içerisine süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı alınarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.

  • 3. Adım

    Kıvam alan krema içerisine tereyağı ve vanilya eklerek 1 dakika daha karıştırılır ve soğuması için ocaktan alınır.

  • 4. Adım

    Pişmiş olan milföyler fırından alınır ve 30 dakika dinlenip soğuması için oda sıcaklığında bekletilir.

  • 5. Adım

    Daha sonra el ile ortadan ikiye açılan milföylerin arasına hazırlamış olduğunuz kremadan 1 tatlı kaşığı kadar sürüp 1 dilim muz ilave edin ve üzerini kapatın.

  • 6. Adım

    Diğer milföy hamurlarına aynı işlemi yaptıktan sonra servis tabağına alıp üzerine çikolata sos gezdirin ve dilediğiniz malzeme veya granür ile süsleyip servis edin.