MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Soğan Reçeli Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Biliyorsunuz milletçe iki yiyeceği her çeşit ile hazırlayabiliyoruz. Birincisi turşu, ikincisi reçel!

Erikten tutun, sarımsağa kadar her yiyeceğin turşusunu kurduk; hamsiden tutun, bal kabağına kadar her yiyeceğin reçelini yaptık. Evet, sıra geldi soğan reçeline! İlk duyunca yüzde şöyle bir burun kıvırma gibi tepkiler oluşabilir; ama ön yargıyı kovalıyor, yeniliklere açık oluyoruz. Soğan reçeli, farklı bir seçenek olup sonuçlardan da oldukça memnun ediyor.

“Halime’lere kahvaltıya gitmiştik, bir de ne görelim sofrada, soğan reçeli! Aman bi’ şaşırdık; ama bayıldık bayıldık!” cümlesindeki başrol olup var mısınız farklılıkların öncüsü olmaya ve herkese şöyle sizden bahsettirmeye? Detaylar videomuzda!

Soğan reçeli nasıl yapılır, nefis soğan reçeli tarifi, soğan reçeli yapımı, kolay soğan reçeli hazırlanışı ve daha birçok farklı reçel tarifi MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Püf Noktası;

  • Baharat aromasını seviyorsanız taze kekik ve taze biberiye ilave edebilirsiniz.
  • Esmer şeker kullanmanız reçelin daha koyu bir renk tonu ve kıvama bürünmesini sağlayacaktır.
Soğan Reçeli Tarifi
MALZEMELER
  • kırmızı soğan

    400 gr.
  • zeytinyağı

    4 yk.
  • nar suyu

    Yarım sb.
  • toz şeker

    100 gr.
  • elma sirkesi

    1 yk.
  • defne yaprağı

    2
  • çubuk tarçın

    1
  • karanfil

    4
  • karabiber tane

    8
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Soğanların kabuklarını soyduktan sonra ince bir şekilde piyazlık doğrayın.

  • 2. Adım

    Bir tencere içerisinde zeytinyağı ile kısık ateşte kavurarak soğanları yumuşatın.

  • 3. Adım

    Yumuşayan soğanların üzerine kalan tüm malzemeleri ekleyin ve aralıklı bir şekilde karıştırarak kısık ateşte yoğunlaşmasını bekleyin.

  • 4. Adım

    Yoğunlaşan reçelin içerisinden çubuk tarçın ve defne yapraklarını alın ve ocağı kapatın.

  • 5. Adım

    Oda sıcaklığında soğuması için bekletin ve soğuyan reçelin fazla yağını süzdürerek kavanozlara doldurun ve ağzı sıkı bir şekilde kapalı halde muhafaza edin. Afiyet olsun.