MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Somonlu Penne Makarna Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Penne, İtalya’da çok kullanılan bir makarna çeşididir. İnce bir boru şeklinde olan pennenin üzerinde bulunan çiziklerin bir anlamı var. Bu çizikler, harmanlandığı sosu daha iyi tutmasını sağlıyor. Kapari, biberiye ve zeytinyağı ile harmanlanan penneyi somon ile buluşturduk ve ortaya leziz bir tarif çıkardık. Buraya buyurun!

Diğer makarna tariflerimizi de izlediniz mi? Taze fasülyeli makarna, bolonez soslu makarna ve Alfredo soslu makarna bunlardan yalnızca birkaçı…

 

Somonlu Penne Makarna Tarifi
MALZEMELER
  • somon

    500 gr küp şeklinde doğranmış
  • Penne makarna

    1 paket
  • domates

    240 gr soyulmuş
  • kapari

    75 gr
  • soğan

    1 adet kuru
  • krema

    1 paket (200 ml)
  • zeytinyağı

    30 ml
  • biberiye

    2-3 dal
  • Tuz

    Bir tutam
  • Karabiber

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Makarnayı derin bir tencerede tuz ile haşlayın.

  • 2. Adım

    Çok haşlamamaya özen gösterin 10-12 dk yeterli olacaktır.

  • 3. Adım

    Ocağa tavayı koyup sırayla yağı ve küp küp doğranmış soğanları ekleyin.

  • 4. Adım

    Biraz soteledikten sonra domates konservesini ekleyin.

  • 5. Adım

    Ardından küp kesilmiş somonları ve üstüne de biberiyeyi ekleyin.

  • 6. Adım

    Somonlar iyice pişene kadar pişirmeye devam edin.

  • 7. Adım

    En son kremayı ekleyip biraz sosun çektirin ve süzülen makarna ile karıştırıp servis edin.

  • 8. Adım

    Üzerine dereotu ile de servis edebilirsiniz.