Tart Hamuru Nasıl Yapılır?
5.729 votes, average: 4,80 out of 55.729 votes, average: 4,80 out of 55.729 votes, average: 4,80 out of 55.729 votes, average: 4,80 out of 55.729 votes, average: 4,80 out of 5
4,80/5Toplam: 5.729 Oy
view 80.563
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Tart Hamuru Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Leziz tartlar hazırlamanın altın kuralı tart hamurunun gereken titizlikte yapılmasıdır. Enfes tartlara başlamadan önce, tart hamurunun nasıl yapıldığını paylaşmak istedik.

Tart hamurunuz hazır. Şimdi sıra geldi süslemeye ve tadına tat katmaya. Mesela meyveli tarta ne dersiniz? O halde meyveli tart tarifimiz için buraya bekleriz. Üstelik çok pratik.

Tatlı önerilerimiz bu kadarla sınırlı değil elbette; yumurtasız mozaik pasta tarifimize de göz atın deriz.

 

Tart Hamuru Yapımı:

1. Unu eleyerek bir kaba alın.
2. Pudra şekerini de eleyerek unun içine tuz ile birlikte ilave edin ve karıştırın.
3. Küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını unlu karışıma ekleyin ve elinizle iyice yoğurun.
4. Kum gibi bir kıvam alana kadar tereyağını una yedirmeye devam edin.Kum kıvamını yakalayınca karışıma yumurta sarılarını ekleyin.
5. Karışım bir bütün haline gelinceye kadar iyice yoğurun.
6. Kaptan çıkartıp hafif unlanmış tezgahta çok az yoğurun.
7. Şekillendirerek streç filme sarın.
8. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
9. Dinlenmiş hamuru yağlı kağıt arasında 2 mm kalınlığa gelene kadar açın.

EN ÇOK İZLENENLER