Tavuk Göğsü Tarifi
6.437 votes, average: 4,53 out of 56.437 votes, average: 4,53 out of 56.437 votes, average: 4,53 out of 56.437 votes, average: 4,53 out of 56.437 votes, average: 4,53 out of 5
4,53/5Toplam: 6.437 Oy
view 51.127
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Tavuk Göğsü Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

En sevilen geleneksel tatlı tariflerinden tavuk göğsünü bu sefer birlikte yapıyoruz! Tavuk göğsü tarifimizi uygularken tavuk göğsünün daha rahat liflerine ayrılabilmesi için bir püf noktasına ne dersiniz? Haşladığınız tavuğu daha sıcakken, hiç bekletmeden buzlu su dolu bir kaba alın. Sıcak ve soğuk etkisi ile birlikte lifler daha çabuk ayrıldığını göreceksiniz.

Şimdi gelelim bu enfes tatlıya…

Sizin için bir kaç tatlı tarifimiz daha var! Leziz muffin tariflerimizi gördünüz mü? Elmalı Muffin, Damla Çikolatalı Muffin.
İncirli Tart tarifimizi kaçırmayın!

Tavuk Göğsü Yapımı:

1. Tavuk göğüsünü bol suda haşlayın ve soğuk suya alın.
2. Tavuk göğüsü soğuk suyun içinde tel tel olacak şekilde iyice didikleyin ve soğuk suda bırakın.
3. Elinizle didiklemeye devam edin ve suyunu 1-2 defa değiştirin.
4. Pirinç unu, un ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın ve 1 bardak soğuk su ilave edip çırpın.
5. Geniş bir tencereye sütü, şekeri, tuzu koyun ve karıştırarak kaynatın.
6. Pirinç unlu karışımı karıştırarak süte karıştırın ve kaynama noktasına getirip karışımın kıvamının koyulaşmasını sağlayın.
7. Didiklediğiniz tavuk göğüslerini bir kaba alın ve üstüne 1 kepçe sıcak muhallebiden dökün ve tahta kaşıkla tavuk göğüslerini biraz ezin.
8. Tavuk göğüslerini muhallebiye ekleyip iyice karıştırın, kaynatın ve soğuması için bir kaba alın.
9. İstediğiniz büyüklükte kesip tarçınla servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER