Tirit Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,30/5 Toplam: 6.647 Oy
view 57.294
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Tirit Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Osmanlı yemekleri ve Türk mutfağının odağındaki lezzetler, MigrosTV mutfağında pişmeye devam ediyor. Karadeniz yemeklerinin baş tacı kolay tirit tarifimizi kaçırmayın, “Tirit nasıl yapılır?” sorusu aklınızda kalmasın! Et suyu ile ıslatılan ekmeklerin üzerine serpilmiş parça dana etleri, çırpılmış yoğurt ve soğan ile süsleniyor; yöresel lezzetlerden biri olan Tirit, farklı tadı ve sunumu ile hem göze hem damağa hitap ediyor… Tirit’in hazırlanış aşamalarını görmek için Tirit tarifi videomuzu izleyin!

Tirit Yapımı:

1. Bir tencerenin içerisine suyu, eti, defne yaprağı ve baharatları ekleyip iyice kaynatın.
2. Tüm etler iyice yumuşayınca süzüp suyunu ve etini ayırın. Etleri tiftik bekletip.
3. Ardından başka bir kabın içerisine yoğurt, su, sarımsak ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
4. Bir tabağa küp küp kesilmiş taze pideleri ekleyin. Üzerine et suyunu gezidirin.
5. Tiftiklediğiniz etleri de üzerine ekleyip sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı kırmızı toz biber ekleyip servis edebilirsiniz.
. fiyet olsun.

EN ÇOK İZLENENLER