MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tirit Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME35'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Osmanlı yemekleri ve Türk mutfağının odağındaki lezzetler, MigrosTV mutfağında pişmeye devam ediyor. Karadeniz yemeklerinin baş tacı kolay tirit tarifimizi kaçırmayın, “Tirit nasıl yapılır?” sorusu aklınızda kalmasın! Et suyu ile ıslatılan ekmeklerin üzerine serpilmiş parça dana etleri, çırpılmış yoğurt ve soğan ile süsleniyor; yöresel lezzetlerden biri olan Tirit, farklı tadı ve sunumu ile hem göze hem damağa hitap ediyor… Tirit’in hazırlanış aşamalarını görmek için Tirit tarifi videomuzu izleyin!

Tirit Tarifi
MALZEMELER
  • Eti için;
  • parça dana eti

    500 gr
  • defne yaprağı

    3 adet
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • Yoğurtlu sosu için;
  • yoğurt

    4 yemek kaşığı
  • sarımsak

    1 diş
  • su

    4 yemek kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • Üzeri için;
  • tereyağlı kırmızı toz biber

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir tencerenin içerisine suyu, eti, defne yaprağı ve baharatları ekleyip iyice kaynatın.

  • 2. Adım

    Tüm etler iyice yumuşayınca süzüp suyunu ve etini ayırın. Etleri tiftik bekletip.

  • 3. Adım

    Ardından başka bir kabın içerisine yoğurt, su, sarımsak ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.

  • 4. Adım

    Bir tabağa küp küp kesilmiş taze pideleri ekleyin. Üzerine et suyunu gezidirin.

  • 5. Adım

    Tiftiklediğiniz etleri de üzerine ekleyip sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı kırmızı toz biber ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.