Yılbaşı Lokmaları
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 795
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Acısıyla tatlısıyla geride bırakmaya hazırlandığınız eski yıla güzel bir veda
etmek, yeni yıla ise kocaman bir merhaba demek istiyorsanız, bunun en etkili
adımlarından biri elbette ki yılbaşı için mükellef bir sofra hazırlamaktır.
Çevresinde sevdiklerinizin, tabaklarda özenli tariflerin olduğu sofralarla yeni
yıldan beklentiler bir bir dile dökülür, akıldan geçer.
Siz de yeni yıl sofrası için pratik hazırlanışa sahip, küçük ama lezzeti içinden
taşan tarifler mi arıyorsunuz? O hâlde karşınızda nefis yılbaşı lokmaları!
Pratikliğiyle bilinen, acil misafir kurtarıcısı sayılan milföyleri bu kez biraz daha
farklı kullanıyor ve harikalar yaratıyoruz! Lor peyniri, dereotu ve nefis reçel
çeşitlerini bu lezzet serüvenine ortak ediyor ve ortaya hem sunumu hem de
lezzetiyle hayran bırakan nefis lokmalar çıkarıyoruz. Yılbaşı sofrasındaki büyük
küçük, kimsenin hayır diyemeyeceği lokmalıkları daha fazla bekletmeden
videomuzu izleyin ve hemen uygulamaya geçin. Şimdiden tıpkı lokmalık
yapımındaki gibi uğraşmadan lezzetli sonuçlara varabildiğiniz bir yıl dileriz!
Yılbaşı lokmaları tarifi, yılbaşı lokmaları yapımı, ev yapımı yılbaşı lokmaları,
yılbaşı lokmaları hazırlanışı, yılbaşı lokmaları nasıl hazırlanır, yılbaşı lokmaları
malzemeleri, yılbaşı lokmaları nasıl yapılır, yılbaşı lokmaları yapılışı ve daha
birçok yılbaşı tarifi için MigrosTV videolarını inceleyin.

YAPILIŞI:

1. İlk olarak milföy hamurlarını hafif un serpilmiş olan tezgaha koyup 3-4 cm genişletin ardından milföy hamurunu buz kalıbına koyun ve boşlukları parmağınız ile hafifçe bastırın. 2- Boşluklara reçelleri ve peynirli harcı ilave edin. Tüm boşlukları bu şekilde doldurun ve üzerine diğer milföy hamurunu ekleyin. Merdane ile biraz bastırın.
3. Ardından ters çevirip önce kenarlarını daha sonra beliren şekle göre hamuru kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin 185 derecelik fırında fırında kızarsan kadar pişirin.
4. Püf noktası: Kalıba yerleştirirken hamuru yırtmamakta özen gösterin. İstenirse her bir parçaya yumurta sarısı sürüp pişirebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER