MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Bayram ziyaretleri için gelen misafire ikram edilecek ilk seçenekler arasında yer alan çıtır çıtır tel kadayıf tatlısını kim sevmez?

Biraz babaanne biraz da anne tarifi olan tel kadayıf tatlısının hazırlıkları, mutfakta başladığı an büyük küçük herkes de mutfak kapısına dizilmeye başlar. Sıcacık şerbeti dökülüp her bir tel içerisine itina ile işlenirken sulanan ağızlarla birlikte çatallamak için sabırsızlıkla beklenir hatta beklenemez; annelerden azar işitilir; ama olsun tel kadayıfa giden yolda her şey mubahtır ve her çilesine katlanabiliriz!

Ağızlar yeterince sulanıp geçmiş hatıralarına gidildiyse yine bir bayram zamanı beklemeye hiç gerek yok bizce. Hemen şimdi videomuzu izleyin ve leziz tatlınızı hazırlayın. Şimdiden afiyet olsun.

Tel kadayıf tatlısı tarifi, tel kadayıf tatlısı nasıl yapılır, tel kadayıf tatlısı hazırlanışı, tel kadayıf tatlısı nasıl hazırlanır, evde tel kadayıf tatlısı yapımı ve daha birçok farklı tatlı tarifi için MigrosTV videolarını izlemeye devam edin.

Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • kadayıf

    300 gram
  • ceviz

    1 su bardağı
  • tereyağı

    100 gram
  • şeker

    Şerbeti için; 2 su bardağı
  • su

    2 su bardağı
  • limon suyu

    2-3 damla
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak tatlının şerbeti için şeker ve suyu şeker eriyene kadar kaynatın.

  • 2. Adım

    Kaynamaya başlayan şerbet içerisine limon suyunu ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatıp soğuması için ocaktan alın.

  • 3. Adım

    Ardından kadayıflara yedirilmesi gereken tereyağını küçük bir sos tavasında eritin ve soğutun.

  • 4. Adım

    Soğuyan tereyağını lif halde ayrılmış olan tel kadayıfların üzerine dökerek karıştırın.

  • 5. Adım

    Fırına dayanıklı bir borcamın tabanına tel kadayıfları yarısını serip iyice bastırın ve üzerine parçalanmış cevizleri serpin. Tekrar üzerini kalan kadayıfları ekleyerek kapatın ve olabildiğince bastırın.

  • 6. Adım

    Son olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 30 dakika pişirin.

  • 7. Adım

    Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğumuş olan şerbeti ekleyin ve tatlı şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz.