BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK40'DK
-
PİŞİRME20'DK
-
KİŞİ SAYISI3 Porsiyon
Kestane; pastadan tutun da pilava kadar içine konduğu her lezzete şahane bir devinim yaşatabilen bir meyve. Hele ki kestane şekeri ya da kestane kebabının mükemmelliğini hiç tartışmayalım!
Bu kez ise sırada, kestanenin reçel hali var. Yumuşacık, tatlı mı tatlı taneleri ile Bursa’nın kestane şekeri kadar mutlu edecek; sadece kahvaltıda değil, canınız tatlı bir şeyler tüketmek istediğinde yenebilecek kıvamda farklı bir reçel bu!
Aromatik tadı ile kurabiye, pasta gibi tatlılarınızı süsleyebilir farklı harmanlar edinebilirsiniz. Şimdiden uyaralım, aman ha dozunu kaçırıp kaşık kaşık yemeye kalkmayın.
Tencereler, kestane reçeli ile kaynamaya hazırsa hadi mutfağa!
Kestane reçeli nasıl yapılır, kestane reçeli yapımı, kestane reçeli nasıl hazırlanır, evde kestane reçeli yapımı, nefis kestane reçeli tarifi ve daha birçok reçel tarifi MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.
Püf Noktası;
Pişirme esnasında kestanelerin dağılmaması için orta ya da büyük boyda kestaneler seçmelisiniz. Reçel kaynarken üzerinde oluşan köpükleri kepçeyle sıyırmayı unutmayın.