MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Adana Böreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK'DK
  • PİŞİRME'DK
  • KİŞİ SAYISI Porsiyon

MigrosTV Şefi Halil Şımır, bayram sofralarına renk katacak bir lezzetle karşınızda! Son dönemin favorisi Adana Böreği tarifini öğrenmek için hazır mısınız? Bu pratik tarifle, kalabalık sofralarınızı şenlendirecek, misafirlerinizi mest edecek bir lezzet sizleri bekliyor.

Tarif için gerekli olan malzemeleri aşağıda yer alan listeden öğrenebilirsiniz. Eksik olan ürünlerinizi Migros mağazaları ya da Migros uygulamasından temin edebilirsiniz!

Eğer hazırsanız tarif detaylarına geçelim!

Ayrıca MigrosTV Youtube kanalını ziyaret etmek için hemen tıklayın!

MigrosTV’nin ilginizi çekebilecek diğer videoları;

Kırmızı etli yemek tariflerini izlemek için tıklayın!

Tavuklu tarifleri izlemek için tıklayın!

Balık tarifleri için tıklayın!

Köfte tarifleri için tıklayın!

Mevsim sebzeleri ile hazırlanan yemek tarifleri için tıklayın!

Hamur işi tarifleri için tıklayın!

Adana Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • Baklavalık yufka

    10 adet
  • Normal yufka

    2 adet
  • Yumurta

    2 adet
  • Süt

    1 su bardağı
  • Kaşar peyniri

    250g
  • Çeçil peyniri

    250g
  • Tereyağı

    300g
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk adım olarak, eritilmiş tereyağı kullanarak fırın kabını iyice yağlayın.

  • 2. Adım

    Baklava yufkasından 10 kat olacak şekilde fırın kabına serin. Her bir yufka katını aralarına tereyağı sürerek serin.

  • 3. Adım

    Yumurta ve sütü çırpın. Bir adet normal yufkayı büyük kareler şeklinde kesip yumurtalı sosa bulayarak tepsiye dizin.

  • 4. Adım

    Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve çeçil peyniri serpiştirin. Kalan yufkayı da sosla bulayıp böreğin üzerini kapatın.

  • 5. Adım

    Son olarak, üzerine 10 kat daha baklavalık yufka serin ve her katı tereyağı ile yağlayarak işlemi tekrarlayın.

  • 6. Adım

    Kare şeklinde kesin ve orta ateşte pişirin. İki yüzü de güzelce pişen böreği sıcak olarak servis edin.