MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bağışıklık Güçlendirici Yoğurtlu Semizotu Çorbası
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Semizotu, yaz mevsiminin en şifalı sebzelerinden biridir. İçerdiği bolca Omega-3 sayesinde
hayvansal gıda tercih etmeyenler için balık yerine geçebilen iyi bir alternatiftir. Ferah
lezzetiyle salata, detoks suları, çorba, yemek gibi birçok tarifte kullanılıp tüketenlere şifa
verir. Kolesterol düşürme, zayıflamaya yardımcı olma, kemikleri güçlendirme, cildi
güzelleştirme gibi birçok faydası bulunur. Aynı zamanda A, C, B gibi vitaminler, demir,
magnezyum, manganez, potasyum gibi birçok besin değeri açısından zenginliği sayesinde
bağışıklığı güçlendiren bir etkiye sahiptir. Siz de yaz aylarında bolca semizotu tüketerek
bağışıklığınızı güçlendirebilir, hastalıklardan korunabilirsiniz.
Sıradaki videomuzda semizotundan şifa verecek nefis bir çorba hazırladık. Semizotu
sevmeyenlerin bile şans vereceği güzellikteki yoğurtlu semizotu çorbası tarifi tüm
detaylarıyla videomuzda sizi bekliyor, şimdiden afiyet olsun!
Yoğurtlu semizotu çorbası tarifi ve daha birçok bağışıklık güçlendirici tarif için diğer tüm
videolarımızı da incelemeyi unutmayın.

Bağışıklık Güçlendirici Yoğurtlu Semizotu Çorbası
MALZEMELER
  • su

    1,5 L
  • semizotu

    1 bağ
  • pilavlık bulgur

    1/2 su bardağı
  • tuz

    1,5 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • yoğurt

    5 yemek kaşığı
  • yumurta

    1 adet
  • un

    1,5 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir tencerenin içerisine su ve ayıklanıp doğranmış olan semizotlarını ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca içerisine bulgurları ekleyip, bulgurlar pişene kadar kaynatın.

  • 2. Adım

    Başka bir kabın içerisinde un, yumurta ve yoğurdu ekleyip iyice çırpın.

  • 3. Adım

    Ardından kaynayan bulgurlu karışama yavaş yavaş yoğurtlu harcı hızlıca karıştırarak ekleyin. Servis ederken üzerine yağda kuru nane kızdırıp servis edebilirsiniz.