Bal Kabağı Çorbası Tarifi
9 votes, average: 3,67 out of 59 votes, average: 3,67 out of 59 votes, average: 3,67 out of 59 votes, average: 3,67 out of 59 votes, average: 3,67 out of 5
3,67/5Toplam: 9 Oy
view 35.806
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Bal Kabağı Çorbası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Masal gibi sofralar için, içinizi sımsıcak yapacak pek çok tarif MigrosTV’de! Bal kabağı denince büyük çoğunluğumuzun aklına sadece tatlısı gelir. Oysa ki onda daha ne cevherler vardır ki şimdi o cevherlerden sadece birine ortak olacağız birlikte. Masallara bile konu olan, sevimli sebzemiz o! İsmi ile kulaklarımıza, capcanlı rengi ile gözlerimize hitap ederken ağzımızda şenlikli bir tat bırakacağının ön kanıtını sunar bal kabağı…

Yoğun geçen günün sonunda evimizde bizi bir tas çorbanın beklemesi kadar şahane bir şey yoktur. “ Hazır beklemesinin imkanı yok, ben eve ulaşınca kendim yapacağım artık.” diyenler için de bir o kadar pratik, üstelik çok sağlıklı bir tarif öğrenmeye hazır mısınız?

Hadi masal gibi sofralar için sevgili bal kabağı faytona dönüşmeden… Hmm… Mutfağa doğru ilerleyip mis gibi bir çorba için harekete geçelim mi?

Bal kabağı çorbası, farklı çorba tarifleri ve daha pek çok kolay yemek tarifi için bizden ayrılmayın. Dumanı üstünde sıcacık çorbalar, sıcak günler için soğuk çorbalar, kolay ve nefis yemek tarifleri listemizde yerini alıyor. Her gün yenileri eklenen çorba tarifleri, salata, ana yemek, tatlı ve hamur işi tariflerinin yanı sıra, her gün MigrosTV’de.

Püf Noktası:

Çorbanızı blender’dan geçirdikten sonra bir taşım daha kaynatırsanız daha lezzetli bir sonuç elde edeceksiniz.

Bal Kabağı Çorbası Yapımı:

1. Balkabağı, havuç, soğan ve patatesi eşit büyüklükte doğrayın.
2. Tencereye zeytinyağı, ve doğranmış malzemeleri alarak orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. (Haşlanmış balkabağı ya da balkabağı püresi kullanacaksanız soğan, patates ve havucu 3-4 dakika kavurduktan sonra balkabağını ekleyin ve 2 dakika boyunca, kabak tamamen ezilinceye kadar kavurun.)
3. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca et suyu ve suyu tencereye ilave edin, tuz ve baharatları ilave ederek lezzetlendirin.
4. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
5. Pişen çorbayı blenderdan geçirin ve 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Afiyet olsun.

EN ÇOK İZLENENLER