MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Püf Noktalarıyla Barbekü Soslu Çıtır Tavuk
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Mangalda pişmiş tavukların muhteşem lezzetini, evde de yakalayabilirsiniz! Barbekü sosuyla lezzeti ikiye katlanan çıtır tavuklar şimdi MigrosTV’de! Üstelik pratik ve yarım saatte sofranızda…

Püf noktası:

Galeta unlu karışımı; fırınladıktan sonra ufaladığınız bayat ekmek dilimleriyle de hazırlayabilir, arzu ettiğiniz baharatları katabilirsiniz.

Püf Noktalarıyla Barbekü Soslu Çıtır Tavuk
MALZEMELER
  • tavuk göğsü

    2 adet fileto
  • barbekü sos

    200 gram
  • un

    1 yemek kaşığı
  • galeta unu

    1 su bardağı
  • kırmızı biber

    1 çay kaşığı toz
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp kağıt havluyla kuruladığınız fileto tavuk göğüslerini eşit aralıklarla dilimleyin.

  • 2. Adım

    Un, galeta unu ve baharatları düz bir tabakta harmanlayın. Barbekü sosu ayrı bir kaseye alın.

  • 3. Adım

    Dilimlediğiniz tavukları öncelikle barbekü sosa ardından da galeta unlu karışıma batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

  • 4. Adım

    Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız çıtır tavukların üzerine yeniden barbekü sos sürüp 10 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.